Četvrtak, 25. travnja 2024.

Američki Hrvati posjetili Podravinu: Zaplesali na koprivničkom trgu, razgledali hlebinsku galeriju i uživali u nastupu KUD-a Rudar

Članovi hrvatskog Folklornog ansambla Nova Nada iz Detroita ovog su tjedna posjetili Podravinu.

Riječ je o ansamblu Hrvatskog kluba osnovanom s ciljem očuvanja hrvatskih tradicija i običaja “preko bare”, a naš kraj posjetili su zahvaljujući Hrvatskoj matici iseljenika iz Zagreba koja im je organizirala turneju po Lijepoj Našoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Austriji.

Folklorni ansambl, kojeg vodi Steve Talan, nastupio je u utorak na središnjem gradskom trgu u Koprivnici. Predstavili su se izvedbom zabavnih plesova Pokuplja, prikazom nekadašnjeg života uz rijeku te plesovima koji predstavljaju Hrvate koji žive u Slovačkoj.

Pozdravila ih je i dobrodošlicu im zaželjela zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, a u njihovom nastupu uživali su brojni Koprivničanci koji su se našli na Zrinskom trgu.

Lijepu dobrodošlicu članovi ansambla imali su i na imanju obitelji Nemec u Bakovčicama. Tamo su uživali u nastupu Kulturno-umjetničkog društva Rudar iz Glogovca.

Hrvatski folkloraši iz Detroita posjetili su i Hlebine gdje su obišli Galeriju naivne umjetnosti, a sudeći prema fotografijama objavljenim na njihovoj službenoj Facebook stranici posebno ih se dojmio Trg Ivana Generalića.

zatvori