Utorak, 23. travnja 2024.

ZLATKO SARAČEVIĆ: Dolazim u veliki klub s velikim ambicijama, što me i privuklo u Podravku

Proslavljeni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević novi je trener prve ekipe Rukometnog kluba Podravka, Podravke Vegete.

– Dolazim u veliki klub. Zna se što Podravka predstavlja u Hrvatskoj i Europi i da je to jedan od najorganiziranijih klubova u hrvatskom sportu uopće, tu neće biti nikakvih problema – rekao je Saračević danas na konferenciji za medije u klubu.

Pred njim je sve samo ne lak posao. Čeka ga dosta izmijenjena ekipa u odnosu na prošlu sezonu i ambicija Podravke da vrati nekadašnju europsku slavu. No to ga je, kaže, i privuklo u Koprivnicu:

– Znam što me čeka ovdje: čekaju me krv, suze, znoj, rad… da pomaknemo sve jednu stepenicu više. Jedan od razloga zašto sam odlučio doći ovamo je to što sam osjetio da ima velikih ambicija. To je ono što i mene vuče stalno u sportu; želim da budemo što bolji. Da su mi rekli da žele biti samo prvaci Hrvatske i da s tim to završava, vjerojatno se ne bismo ni dogovorili.

S povratkom Selene Milošević Podravka Vegeta kompletirala je ekipu za novu sezonu. Došlo je dosta novih igračica, no Saračević je istaknuo da ima puno povjerenje u direktoricu Božicu Palčić i sportsku direktoricu Mirandu Tatari Šimunović koje su slagale ekipu. Trener, po njemu, nije menadžer.

– Nije moje da ja biram ekipu, moje je da od kadra koji dobijem izvučem maksimum. To su sve provjerene igračice, to su sve igračice koje igraju za svoje reprezentacije i koje su već napravile neke rezultate. Sada je bit svega da u što kraćem vremenskom roku složimo to u nešto gledljivo.

Član Nadzornog odbora i predstavnik glavnog sponzora Krunoslav Bešvir naglasio je da klub ima potpunu podršku Podravke u stvaranju novog, prije svega europskog iskoraka.

– Važno je reći da Podravka stoji iza ovog projekta, važno je reći da želimo na vrlo ozbiljan način, za nas Podravce ponosan način prema ovom klubu koji volimo, stvarati novu sliku i novi doživljaj rukometnog kluba u Koprivnici.

Sa Saračevićem će u stručnom stožeru biti trenerica vratarki Barbara Stančin i kondicijski trener Bojan Golub koji je već radio u koprivničkom klubu.

Ždrijeb kvalifikacija za Ligu prvakinja bit će održan krajem lipnja, a pripreme za novu sezonu počet će 23. srpnja.

zatvori