Četvrtak, 25. travnja 2024.

UDRUGAMA PODIJELJEN NOVAC Skoro 400 tisuća kuna iz gradskog proračuna za nove programe i projekte

Iz gradskog proračuna za ovogodišnje programe udruga građana bit će izdvojeno nešto manje od 400 tisuća kuna.

Novac je jučer predstavnicima udruga uručio gradonačelnik Mišel Jakšić u Gradskoj upravi koji je tom prilikom zahvalio svima na idejama i projektima koji su provedeni prošle godine te rekao:

– S obzirom na to da veliku većinu vas znam, ne sumnjam da ćemo opet na kraju godine imati jako puno projekata i jako puno onoga što ćemo moći pokazati i van granica našeg grada, ali i jako puno programa u kojem će naše Koprivničanke i Koprivničanci uživati, gdje ćete sa svojim trudom, srcem i angažmanom zasigurno pokazati kakvi jesu ljudi u ovom gradu i kako znaju odrađivati lijepe stvari za širu društvenu zajednicu – rekao je gradonačelnik.

U ime udruga građana gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalila se Nevenka Jajetić iz Udruge samaca: – Hvala vam svima, bez vas i vaše pomoći ne bi niti mi mogli postojati.

Ukupan iznos podijeljenih sredstava udrugama je 382.565,25 kuna, a dobile su ga 52 udruge za provedbu ukupno 94 projekta/programa. Točne iznose koji su podijeljeni svakoj udruzi možete vidjeti ovdje.

Podjeli su prisustvovale zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

zatvori