Petak, 29. ožujka 2024.

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Rebalansiran proračun, Županija ima više novca

Većina u skupštini Koprivničko-križevačke županije prihvatila je predložen rebalans ovogodišnjeg županijskog proračuna.

Riječ je o, kako je obrazložio župan Darko Koren, tehničkom svođenju veličina na prihodovnoj i rashodovnoj strani na stvarno stanje:

– Prihodi se povećavaju za 13,6 milijuna kuna, s 468,6 na 482 milijuna. Ovim rebalansom usklađujemo financije kako Županije tako proračunskih korisnika. Najveće povećanje odnosi se upravo na proračunske korisnike zahvaljujući novcu koji su dobili za svoje projekte iz različitih fondova – pojasnio je župan Koren istaknuvši da županijska bolnica još uvijek ima manjak od 17 milijuna kuna, koji bi trebao biti saniran u slijedeće dvije godine.

Rebalans proračuna nije podržao oporbeni blok SDP – Hrvatski laburisti. Kako je pojasnio laburist Siniša Kavgić, razlog tomu je što skupštinska većina nije kod donošenja ovogodišnjeg proračuna prihvatila njihove – kako smatraju, dobre amandamane za socijalu i obrazovanje.

Za razliku od lijeve oporbe, nezavisni iz Kluba Željka Lackovića prihvatili su ovaj rebalans, uz napomenu da očekuju još barem jedan kad budu objavljeni rezultati natječaja koji su u tijeku.

zatvori