Srijeda, 24. travnja 2024.

Predstavljen projekt za smanjenje nezaposlenosti, župan Koren: Živimo u paradoksalnom vremenu

Podravsko-prigorske institucije udružile su snage kako bi poradile na zapošljavanju teže zapošljivih skupina građana, mlađih osoba te žena starije životne dobi.

Riječ je o dva milijuna kuna vrijednom projektu “Partnerstvo za sve 2” koji je više od 99 posto financiran sredstvima Socijalnog fonda Europske unije.

Voditelj projekta je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, županijska HGK, Obrtnička komora županije i Koprivnički poduzetnik.

Tijekom 30 mjeseci, koliko će trajati, cilj im je osigurati učinkovitu provedbu važeće Strategije razvoja ljudskih potencijala naše županije, ali i funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

– Gdje god idemo slušamo kako nema radne snage, onih koji bi trebali raditi. Pogotovo je to slučaj u graditeljstvu i ugostiteljstvu. Možemo reći da živimo u paradoksalnom vremenu. Postoji potreba za velikim brojem zanimanja, a na Zavodu imamo ljude koji nemaju ta znanja i kompetencije. Naravno, činjenica je i da ne mogu svi biti građevinci i konobari – rekao je na današnjoj početnoj konferenciji projekta župan Darko Koren.

Sa županom se složio i njegov zamjenik Ratimir Ljubić koji je istaknuo da je ovaj projekt samo nastavak aktivnosti koje Županija provodi u zadnjih godinu dana s ciljem smanjenja broja nezaposlenih.

Osim raznih edukacija i osposobljavanja, organizirat će boot camp za nezaposlene, dodijelit će potpore za samozapošljavanje, a organizirano će biti i studijsko putovanje u Irsku s ciljem upoznavanja dobre prakse rada lokalnih partnerstva za zapošljavanje u drugim zemljama.

U sklopu projekta planirana su određena ulaganja u zgradu PORE koju će prilagoditi osobama s invaliditetom, a promijenit će se i pod u dvorani tehničkog tajništva.

zatvori