Četvrtak, 18. travnja 2024.

Podravkin Nadzorni odbor ima dvoje novih članova, Skupština prihvatila isplatu dividende dioničarima

Krunoslav Vitelj i Dajana Milodanović novi su članovi Nadzornog odbora Podravke.

Iznenadni prijedlog za njihovo imenovanje na današnjoj sjednici Glavne skupštine dioničara došao je od strane Centra za restrukturiranje i prodaju koji upravlja državnim udjelima.

Naime, u prvotnom prijedlogu, uz Luku Burilovića iz Hrvatske gospodarske komore, državni udio u Podravkinom Nadzornom odboru trebali su predstavljati Marko Kolaković i Slavko Tešija. No, umjesto ove dvojice u Nadzornom će odboru od 8. rujna pa iduće četiri godine biti Krunoslav Vitelj, jedan od osnivača ovdašnjeg HDZ-a i profesionalni tajnik Županijske gospodarske komore, te Dajana Milodanović. U ovdašnjoj se javnosti pojavila kao kandidatkinja na nezavisnoj listi Željka Lackovića, članica je Županijske skupštine a profesionalno je zaposlena u banci.

U Nadzornom odboru još su glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a Ksenija Horvat, kao predstavnica zaposlenika, zatim Dubravko Štimac, Petar Vlaić, Petar Miladin i Damir Grbavac te Ivana Matovina koja je puni mandat dobila lani.

Inače, Skupština dioničara svojim je odlukama prihvatila prijedlog da se od lanjske dobiti, koja iznosi nešto više od 86 milijuna kuna, dioničarima isplati dividenda od 7 kuna po dionici dok se u zakonske rezerve društva raspoređuje nešto više od 4 milijuna kuna.

Dioničarima se obratio i predsjednik Uprave Marin Pucar koji je rekao da je prošla godina bila vrlo izazovna, osobito zbog turbulencija u Agrokoru. Podravka je, podsjetio je Pucar, preuzela aktivnu ulogu u rješavanju toga problema na nacionalnom nivou. Dobavljačima je podmiren veći dio staroga duga, a samoj Podravki je od tih starih dugova za naplatu ostao još manji dio potraživanja koji će pretvoriti u vlasništvo. Rezultati nove organizacije usmjerene organskom rastu te kontrole troškova vidljivi su već u prvom ovogodišnjem kvartalu, što su dobre naznake za budućnost, rekao je Pucar zaključivši:

– Podravka može doseći rezultate koji će njenu dionicu učiniti atraktivnom na tržištu kapitala. Cilj nam je organskim i anorganskim rastom učiniti Podravku još većom i efikasnijom. Podravka će ostati perjanicom hrvatskog gospodarstva – zaključio je predsjednik Uprave Marin Pucar.

zatvori