Utorak, 23. travnja 2024.

ODLASCI I DOLASCI Formira se nova ekipa Slavena, Jelić i Filipović pred potpisivanjem ugovora

Slaven Belupo kraju privodi prvi tjedan pripreme za novu prvoligašku sezonu. Kao što je to uobičajeno uoči početka svake nove sezone, u svlačionici Farmaceuta vrlo je prometno.

Prvo je došlo do pojačanja u stručnom stožeru. Naime, dugogodišnji kapetan Vedran Purić objesio je kopačke na klin te će u klubu nastaviti raditi “na onoj drugoj strani”. Purićevo iskustvo sigurno će biti od pomoći klubu.

A kao što smo već i objavljivali, klub je napustilo dosta igrača. Tome Kitanovski sporazumno je, još krajem prošle sezone, raskinuo ugovor nakon svađe s trenerom Ivkovićem. Klub je napustio i mladi stoper Nikola Katić. Njegovom prodajom škotskim Rangersima Slaven je napravio dobar posao.

Ugovorna obveza istekla je Mirku Ivanovskom koji je bez odštete otišao u Hajduk kod bivšeg trenera Željka Kopića. Standardni veznjak Selim Bouadla također je napustio klub i pojačao francuskog trećeligaša Stade Laval.

Ugovore s koprivničkim klubom raskinuli su Pejić, Tatar, Rebernik, Arap i Brezovec. Tatar će sreću potražiti u FK Sarajevu nakon ne baš uvjerljive sezone u Koprivnici, no dojma smo da i nije dobio pravu priliku. Josip Brezovec vratio se kući, u svoj NK Varaždin u 2. HNL. Mihael Rebernik, mladi desni krilni bek, pojačao je novog slovenskog prvoligaša NŠ Muru. Novi klubovi Pere Pejića i Davida Arapa još nisu poznati.

Novi igrači koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa su Rodrigue Bongongui i Marko Karamarko. Bongongui pokriva pozicije lijevog i desnog krila. Do sada je igrao u francuskom CS Sedanu, Paris FC-u i Les Herbiers VF-u. Karamarko dolazi iz Cibalije i pokriva poziciju desnog beka koja je kritična nakon odlazaka Purića, Kitanovskog i Rebernika.

Na prvoj prozivci našao se Matej Jelić, napadač iz Rijeke koji je ove sezone nastupio tek sedam puta. S prvotimcima trenira i Ivan Filipović (24). Vratar je to koji je prošlu sezonu branio vrata Sesveta u 2. HNL. Čim im isteknu aktualni ugovori, potpisat će u Koprivnici i službeno postati novi Slavenovi igrači.

Od glasnogovornika Luke Šarlije doznajemo i da po odluci trenera dvojica igrača treniraju odvojeno od ekipe, uz osobnog trenera. To su Dinko Trebotić i Ante Vrljičak. Neslužbeno doznajemo da trener Ivković trenutno ne računa na ovu dvojicu. Očekuje se donošenje odluke o njihovom eventualnom povratku u momčad. U slučaju da ih se ne vrati, izvjesne su dvije opcije – da do kraja isteka ugovora, dakle još godinu dana, treniraju individualno, ili da dođe do raskida ugovora.

Recimo i da s prvotimcima redovno trenira i Francuz Jean Philippe Mendy, iako je njegova registracija još uvijek u postupku. U klubu čekaju da nakon novog igrača stignu i dokumenti koji će omogućiti da ga Slaven Belupo registrira kao svog igrača.

S prvom momčadi zasada treniraju i neki juniori Slavena te igrači koji su se vratili s posudbi. Kakva im je budućnost, bit će poznato u narednih mjesec dana.

Sigurno je da će u sljedećim danima biti još odlazaka i dolazaka. Već je sada izvjesno da ćemo u novoj sezoni gledati potpuno novi Slaven koji ima ambicije boriti se za nastup u Europi, odnosno ući u borbu za četvrtu ili petu poziciju ligaške tablice. Hoće li to biti ostvarivo vidjet ćemo nakon potpunog formiranja ekipe.

zatvori