Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVA IGRAČICA Slovačka reprezentativka potpisala za Podravku

Slovačka reprezentativka Maria Holešova nova je igračica Podravke Vegete, objavljeno je danas iz kluba.

Holešova (25) igra na lijevom krilu, a u Podravku dolazi iz slovačkih prvakinja Iuvente Michalovce. U protekloj sezoni zajedničke slovačko-češke lige upisala je 196 postignutih golova od čega je 129 bilo iz kontranapada, čime je bila druga na listi strijelkinja.

Za Podravku je potpisala jednogodišnji ugovor. Koprivnička publika mogla ju je vidjeti na Bepovom memorijalu 2015. godine kada je Podravka pobijedila Iuventu s 32:23, a Holešova je za slovačku ekipu postigla tri gola.

Foto: Ivo Čičin-Mašansker / rk-podravka.hr

– Za Mariu sam dobila preporuku još oko Nove godine, ali tada nismo trebali popunjavati krilnu poziciju. Međutim, sada je to nužno, kontaktirali smo Mariu i njoj je to bio izazov, htjela je dokazivanje, a sviđa joj se klub i to što će se boriti za ulazak u Ligu prvakinja – rekla je sportska direktorica RK Podravke s.d.d. Miranda Tatari Šimunović za službene internetske stranice kluba.

– Šest sam godina u Iuventi i razmišljala sam o promjeni kluba i promjeni u sportu i životu. Svidjela mi se mogućnost igranja u Ligi prvakinja, a i Podravka je klub s visokom reputacijom. Zato nisam previše razmišljala. Iuventa jest prvak države, ali prošle sezone nije igrala europske utakmice – kazala je Holešova.

Foto: Ivo Čičin-Mašansker / rk-podravka.hr
zatvori