Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: NEVRIJEME U PODRAVINI Kombi zapeo u podvožnjaku punom vode, iz Centra 112 poručuju: Ako vam je navrla voda, isključite sklopku

Kao što su sinoptičari i najavili da postoji mogućnost, jako nevrijeme s tučom zahvatilo je Podravinu.

Jaka kiša praćena grmljavinom i tučom različitih veličina i intenziteta padala je na području od Koprivnice do Đurđevca i šire. Kolike je štete uzrokovala, za sad je teško reći.

No u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Koprivnica kao i u Centru 112 imaju pune ruke posla. Zatrpani su pozivima građana koji tražr pomoć zbog vode koja im je nahrupila u stambene prostore. Tako je na više lokacija u Koprivnici – primjerice u Vinogradskoj i u Istarskoj, na Trgu slobode i na Trgu Eugena Kumičića te u Glogovcu. Riječ je o uobičajenim problemima s vodom.

Voda je ponovo nahrupila i u podvožnjak kod Podravke u kojemu je zapeo kombi. Izvlače ga vatrogasci.

Prema dojavama građana, protugradna obrana je uoči nevremena bila iznimno aktivna. S lansirnih rampi u cijelom kraju prema tučnim oblacima poslane su rakete koje razbijaju led kako nas ne bi zasule velike gromade leda.

Roman Sabol iz Državne uprave zaštite i spašavanja posebno savjetuje građanima da, ukoliko primjećuju nestanke struje, o čemu ima dosta dojava, da ako im je nahrupila voda da isključe sklopke i prekinu dotok električne energije. Tako će spriječiti veće kvarove, ali i moguće nesreće.

Snažno nevrijeme pogodilo je Koprivnicu i Podravinu.

Snažno nevrijeme pogodilo je Koprivnicu i Podravinu.

Objavljuje Drava.info u 1. lipnja 2018

zatvori