Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ministar branitelja Tomo Medved: Sporazumom s Podravkom napravljen je ogroman iskorak

Do sada je dogovoren otkup 7.000 tona sirovina za Podravkine proizvode te su stvoreni dobri uvjeti za proširenje dugoročne suradnje s jasnim ciljem povećanja domaće poljoprivredne proizvodnje.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar sastali su se sa svojim suradnicima te predstavnicima referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja kako bi zajednički analizirali provedbu Sporazuma o suradnji između Ministarstva i Podravke u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade koji je potpisan u rujnu 2017. godine, stoji u priopćenju koje smo primili iz Podravke.

Od potpisa Sporazuma kojem je cilj pomoći braniteljskim udrugama i OPG-ovima u proizvodnji, sigurnom plasmanu i naplati njihovih proizvoda po unaprijed poznatim uvjetima, braniteljska populacija direktno za Podravku proizvodi 400 tona, a indirektno preko organizatora dodatnih 6.600 tona voća, povrća i žitarica.

Partnerska suradnja između hrvatskih branitelja i vodeće domaće prehrambene kompanije te Ministarstva hrvatskih branitelja kao posrednika istaknuta je kao pozitivan primjer suradnje s vrlo jasnom vizijom, rezultatima i potencijalima.

Izvor: Podravka.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je kako je iznimno ponosan na ono što je do sada napravljeno: – Ovo nije samo jedan od formalnih sporazuma bez rezultata. Napravljen je ogroman iskorak. Ocjene hrvatskih branitelja na terenu su izvrsne i Podravka je u braniteljskoj populaciji prepoznata kao prijateljska kompanija koja prepoznaje njihov potencijal. Ovo je početak dugoročnog, složenog i pozitivnog pristupa oporavku, rastu i gospodarskom razvoju kakvom teži Vlada Republike Hrvatske. Na dobrom smo putu. Ohrabreni ovime što smo napravili, s ponosom nastavljamo dalje.

– S pozitivnom energijom ušli smo u proces u Podravki i napravljeno je puno dobrih stvari – istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar zahvalivši ambicioznim hrvatskim braniteljima koji su se uključili u ovaj projekt. – Podravka uvijek pruža ruku domaćim proizvođačima. Imamo jasnu perspektivu i potencijal. Najbolje primjere treba istaknuti, prezentirati i još ih više poticati, kako bi usmjerili i potaknuli što više hrvatskih branitelja na djelovanje. Otvorena pitanja koja su se pojavila na terenu samo su nam poticaj za poboljšanje realizacije sporazuma u narednom razdoblju te zajednički stvaramo pozitivno nacionalno i društveno okruženje – zaključio je Pucar.

Izvor: Podravka.
zatvori