Utorak, 26. ožujka 2024.

LJETNA LIGA Vruće večeri ponovno će nas okupljati na stadionu, evo svih detalja druge sezone

Ljubitelji malog nogometa u Koprivnici i ovog će ljeta doći na svoje. Pred nama je drugo izdanje Pan Ljetne lige, malonogometnog turnira koji organizira Koprivnička udruga za rekreativni sport pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Zajednice športskih udruga grada Koprivnice. Glavni medijski pokrovitelji su Radio Drava i portal Drava.info.

Osnovna ideja turnira ostaje ista kao i lani, no ipak će biti nekih novosti, kako je najavio predstavnik organizatora Tomislav Zalar:

– Od ove godine uvodimo, sa zadovoljstvom naravno, veteransku konkurenciju, budući da smo prošle godine imali puno upita hoćemo li pokrenuti tu veteransku ligu… Evo, naravno, upravo zahvaljujući tim upitima i interesu. Po meni osobno, nijedan pravi turnir ne može bez veteranskih ekipa.

Snimio Marko Posavec.

Prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji pobjednicima će donijeti 20 tisuća kuna, dok će najbolji veterani osvojiti 4 tisuće. Prvo kolo na rasporedu je 22. lipnja, a finale će se igrati 7. ili 8. srpnja, pri čemu će organizatori raspored utakmica prilagođavati nastupima hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Zasad je poznato da će nastupiti lanjski pobjednici Jelena Trade, kao i finalisti Caffe bar Loop Superprint.

Gradonačelnik Mišel Jakšić ne dvoji u uspjeh projekta koji je u svom povratničkom izdanju prošle godine pokazao da je itekako naišao na plodno tlo:

– Prekrasno je bilo prošle godine na finalu kada je ovaj prostor bio premalen za sve one koji su htjeli gledati finalne utakmice. To je bio najbolji pokazatelj koliko je Ljetna liga falila ovome gradu i koliko mu je bila potrebna te koliko, u konačnici, Koprivničanci taj jedan brend, usudio bih se reći, vole i poštivaju.

Ljetna liga ponovno će se igrati na malonogometnom igralištu s umjetnom travom koprivničkog Gradskog stadiona “Ivan Kušek Apaš”. Prijave su otvorene do 19. lipnja u 17 sati.

Pan Ljetna liga 2018.

Prijave: od 5. lipnja do 19. lipnja u 17:00
Izvlačenje parova i objava rasporeda: 19. lipnja u 19 sati
Prvo kolo: 22. lipnja
Finale: 7. srpnja (planirano)

Telefoni za prijave:
099 665 2351 (Valentin Knapić)
099 319 0094 (Tomislav Zalar)

Nagradni fond:
SENIORI
1. mjesto 20.000 kn
2. mjesto 8.000 kn
3. mjesto 4.000 kn
4. mjesto 1.000 kn
VETERANI
1. mjesto 4.000 kn
2. mjesto 2.000 kn
3. mjesto 1.000 kn
4. mjesto utješni pehar i nagrada sponzora

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori