Četvrtak, 25. travnja 2024.

IZLOŽBA Napuštene životinje ispred objektiva koprivničkih fotografa osvojit će vam srca

Šinterice dobrog srca, inicijativa koja se bavi zbrinjavanjem napuštenih životinja s koprivničkog područja, večeras u Kulturno-kreativnom centru otvara izložbu zanimljivog koncepta.

Naime, nekoliko će koprivničkih fotografa predstaviti pse i mačke spremne za udomljavanje te će pokušati prikazati problem napuštanja životinja. Sve to, naravno, s ciljem zbrinjavanja životinja koje nemaju dom.

Fotografije životinja tako će na izložbi predstaviti Petra Travinić, Bojan Koštić, Tina Antolić, Tanja ŠpoljarTeodora Lukavski, Nina MatakovićKrešo PuklavecMarko Posavec.

Osim fotografa, životinje i njihove priče predstavit će Nina Verčević i Martina Kazinoti – volonterke građanske inicijative Šinterice dobrog srca koja trenutno broji 15 volontera.

Izložba je nastala u suradnji Šinterica dobrog srca, Kulturno-kreativnog centra Pixel i Udruge Mamuze, a ulaz na događaj je slobodan.

– Mnogi su pokreti za prava obespravljenih kroz medij fotografije sazreli, postali glasniji ili prerasli u nove pokrete. Šinterice je skupna izložba domaćih fotografa kojom se propituju prava životinja, njihove sudbine i njihova budućnost. Posjetite nas na otvorenju ove srijede od 20 sati u KKC Pixel-u – pozivaju Šinterice dobrog srca.

zatvori