Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Vatrogasci iz Bakovčica i Glogovca izveli zajedničku taktičko-pokaznu vježbu

Dobrovoljna vatrogasna društva Bakovčica i Glogovac u nedjelju poslijepodne izvela su taktičko-pokaznu vježbu na lokaciji Dugačko brdo.

Pripadnici obaju DVD-a dokazali su još jednom svoju dobru suradnju i organiziranost te mještanima pružili priliku da vide uvježbanost i opremljenost operativaca na terenu.

Predviđena situacija je bila udar groma u klijet, gorenje i sanacija prepreka na cesti. DVD Glogovac krenuo je s dva vozila i osam vatrogasaca na lokaciju,a DVD Bakovčica s jednim kombi vozilom i 12 vatrogasaca. Prvi dio vježbe bilo je uklanjanje prepreka na cesti, piljenje motornom pilom te zbrinjavanje unesrećene. Spašavanje su izveli operativci DVD-a Bakovčica obučeni za davanje prve pomoći, bolničari. Nakon toga, DVD Glogovac dolazi s dva vozila na mjesto gorenja. Prvi dio gase pjenom, drugi vodom, a jedna ekipa osigurava prvu klijet.

Vježba je trajala s pospremom 45 minuta. Pripadnici oba DVD-a pokazali su zavidnu spremu i opremu te prisutni mještani, njih stotinjak, moglo je uživati u izvedbi operativaca DVD-a Bakovčica i DVD-a Glogovac. Nakon vježbe, zapovjednik DVD-a Bakovčica sve vatrogasce pozvao je u stroj te izvještaj vježbe predao prisutnom Glavnom vatrogasnom zapovjedniku Hrvatske, Slavku Tucakoviću. Zapovjednik je pozdravio vatrogasce i čestitao na odrađenome. Vježbi su nazočili i predsjednik MO Bakovčica, načelnik Općine Koprivnički Bregi, zamjenik načelnika te prethodno spomenuti Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković. Nakon vježbe vatrogasce je pozdravio s par riječi i načelnik Općine Koprivnički Bregi te zahvalio na prikazanom i pohvalio suradnju dvaju DVD-a.

Na kraju je predsjednik DVD-a Bakovčica Davor Lovreković zahvalio svim vatrogascima na odazivu i izvedenoj vježbi te najavio daljnju suradnju ova dva DVD-a. Nakon uspješno izvedene vježbe vatrogasci su se nastavili družiti te pokazali još jednom veliko prijateljstvo kako u ozbiljnoj situaciji tako i u opuštenoj atmosferi.

zatvori