Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO U Goli održano 4. natjecanje operativnih vatrogasaca

U više nego odličnoj organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gola, u Goli je u nedjelju, 17. lipnja, održano 4. natjecanje operativnih vatrogasaca ”Gola 2018.”.

Natjecanje je organizirano tako da su vatrogasne ekipe, koje su bile sastavljene od osam članova, rješavale taktičke zadatke s kojima su bile upoznate tek dolaskom na mjesto izvođenja vježbi. Tako su ekipe pokazale svoju operativnu spremnost, timski rad i snalažljivost kroz osam različitih vježbi.

Vatrogasne ekipe i suce postrojio je zapovjednik DVD-a Gola Luka Lukčin, predavši prijavak načelniku Općine Gola Stjepanu Milinkoviću, koji je potom izvršio smotru natjecateljskih ekipa.

Svima nazočnima pozdravnim riječima obratili su se predsjednik VZO Gola Ivan Premec, predsjednik DVD-a Gola Krešimir Talan i općinski načelnik Stjepan Milinković koji je natjecanje i službeno otvorio.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe: DVD Gotalovo, DVD Novačka, DVD Otočka, DVD Imbriovec, DVD Reka, DVD Peščenik, DVD Domaji i DVD Kunovec. Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Otočka s vremenom 16 minuta i 19 sekundi, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Kunovec s vremenom 17 minuta i 17 sekundi, a treće je mjesto osvojila ekipa DVD Imbriovec s vremenom 18 minuta i 49 sekundi.

Diplome i medalje članovima ekipa i pokroviteljima uručili su zapovjednik DVD Gola Luka Lukčin i predsjednik DVD-a Gola Krešimir Talan.

Cilj natjecanja bio je promovirati vatrogastvo, DVD Gola i Općinu Gola te ostvariti druženje s drugim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, u čemu su organizatori u potpunosti uspjeli.
Za ovakva natjecanja ne postoje specijalne pripreme i treninzi jer natjecatelji ne znaju što ih očekuje na samom vježbalištu. Uz timski duh i snalažljivost, jedino što im pomaže je operativna spremnost, a ona se postiže redovitom obukom unutar DVD-a iz kojeg ekipa dolazi.

Tekst i fotografije: Krešimir Juratović

zatvori