Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Osnovna škola ‘Braća Radić’ svečano je proslavila svoj dan, evo čime se sve može pohvaliti

Kreativnim likovnim radionicama u razrednoj nastavi, nogometnom utakmicom osmaša i učitelja, tradicionalnim sportskim igrama u Područnoj školi u Starigradu te naravno svečanom akademijom u koprivničkoj Osnovnoj školi Braća Radić proslavili su svoj dan.

Ravnatelj Krešo Grgac zadovoljan je rezultatima postignutima u ovoj školskoj godini:

– Iza nas je još jedna uspješna godina. Učenici su bili uspješni na mnogobrojnim područjima. Iskazali su izrazito znanje i kreativnost u velikom broju natjecanja i natječaja, a imali smo i velike uspjehe u sportu.

Tako smo doznali da je ova koprivnička škola jedna od tri u Hrvatskoj koja provodi jezične ispite Goethe instituta Fit in Deutsch, koje je uspješno položio njihov 21 učenik, te međunarodni ispit Delf iz francuskog jezika. Škola u Miklinovcu bila je domaćin Matheme – najvećeg ekipnog natjecanja iz matematike, a četvero učenika na tom je natjecanju osvojilo odličja. Matematičari su se s velikog međunarodnog natjecanja u Krakowu vratili s tri odličja. Učenici škole Braća Radić bili su iznimno nesebični i uspješni u volontiranju, a oni iz nižih razreda pokazali su iznimnu kreativnost na likovnim i literarnim natječajima. U Područnoj školi u Bakovčicama imaju jedan od najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj…

Ravnatelj Grgac tome dodaje i da su pobjednici Olimpijade čitanja u razrednoj nastavi, učenici su sastavili prve robote u međunarodnom projektu RoboTech, a uspješni su na tom polju bili i učitelji koji su osvojili zlato na međunarodnom natjecanju iz robotike.

Uspješni su i u sportu: u pet različitih sportova škola u Miklinovcu ima županijske prvake koji su uspješno nastupili i na poluzavršnim i državnim natjecanjima.

Današnja svečanost bila je prigoda i da se proglase najbolji učenici te da im se uruči ravnateljeva nagrada:

– Odlukom Učiteljskog vijeća to su sljedeći učenici: u prvom razredu dobitnik ravnateljeve nagrade je Fran Šisl; u drugome razredu učenica Una Bebek, u trećemu Barbara Mihalić, u četvrtom Korana Grgac. Najbolji učenik petih razreda je Leo Bradić, šestih Anja Slavinić, sedmih Josip Mikulić i osmih Nensi Glavnik.

Za nagradu su dobili potpisane knjige koprivničkog biologa Gorana Šafareka što će ih, nada se ravnatelj Grgac, potaći da krenu njegovim stopama. Najbolje profesore birat će uz Svjetski dan učitelja u listopadu.

A upravo je na današnjoj svečanosti gradonačelnik Mišel Jakšić objavio i da je projekt energetske obnove škole u Miklinovcu u finalu, te da će uskoro i praktično krenuti radovi.

zatvori