Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Općina Đelekovec otvorenjem novog igrališta svečano proslavila svoj dan

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je jučer u Društvenom domu u Đelekovcu povodom Dana općine.

Uoči proslave otvoreno je dječje igralište Eko-zona u parku i obilježeno je 185 godina organiziranog školstva u Đelekovcu, uz Dan Osnovne škole “Mihovil Pavlek Miškina”.

Načelnica Općine Štefica Sirutka u svom se govoru na svečanoj sjednici osvrnula na najvažnije projekte u posljednjih godinu dana, izdvojivši kao najvažnije uređenje igrališta u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije te katastarsku izmjeru u suradnji sa Županijom i Državnom geodetskom upravom.

– Najesen počinje prva faza uređenja parka kod crkve, kao i izrada projektne dokumentacije za sportsku dvoranu, dok uz financijsku pomoć Županije radimo na asfaltiranju nerazvrstanih cesta u našim naseljima. Važan nam je i projekt aglomeracije, a obzirom na velik broj neupisane djece, morat ćemo rješenje pronaći u proširenju vrtića – rekla je načelnica Sirutka, zahvalivši svima na suradnji te doprinosu razvoju Općine.

Župan Darko Koren vodstvu Općine i mještanima uputio je čestitke, dodavši kako su rezultati koje su postigli u proteklih godinu dana doista hvalevrijedni, jer maloj općini sa skromnim proračunskim prihodima nije lagano realizirati velike projekte.

– Upravo zato osmišljen je model financiranja lokalne i regionalne samouprave iz fonda izravnanja poreznih prihoda koji će malim općinama, pa i Županiji, omogućiti efikasnije upravljanje proračunskim prihodima i ostvarenje planova. Moram reći i kako su mnogi ljudi porijeklom iz Đelekovca svojim znanjem doprinijeli razvoju Županije, pa i šireg prostora, a tome u prilog idu i uspjesi vaše osnovne škole koja je jučer također proslavila svoj dan. Čestitam vam na svim postignućima, drago mi je što je Županija u nekima od njih bila partner, poput katastarske izmjere, te vjerujem kako ćemo i nadalje ovako odlično surađivati – rekao je župan.

U ime načelnika općina čestitke je uputio načelnik Općine Virje Mirko Perok, a prigodnim se riječima obratio i saborski zastupnik Damir Felak. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su učenici Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine te članovi KPD-a “Seljačka sloga”.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Snježana Vlahinić i Neven Stjepović, brojni načelnici općina, predstavnici udruga i škola te mještani.

zatvori