Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Održano treće po redu ‘Delovsko veselje’

Treće po redu “Delovsko veselje” održano je proteklog vikenda u sportskoj dvorani u Novigradu Podravskom.

Sudionike i goste prigodnim riječima pozdravila je na početku programa predsjednica KUD-a Delovi Štefica Plantić, a manifestaciji su prisustvovali čelni ljudi Općine Novigrad Podravski, županijska vijećnica Đurđica Mustaf i predstavnici udruga s kojima delovski KUD vrlo uspješno surađuje.

– Folklor je bogatstvo svakog naroda koji kroz kulturu i tradiciju govori tko smo, stoga nam je cilj i obveza očuvati tradiciju i kulturnu baštinu te ju prenijeti na mlađe naraštaje. Želja svih članova KUD-a Delovi je da se ovom manifestacijom sačuvaju tradicija, običaji i kulturna baština našeg područja te da se upoznaju običaji i tradicija ostalih krajeva Lijepe naše, a i šire – poručuju iz KUD-a Delovi.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu na manifestaciji su sudjelovali: KUD „Šumari“ iz Vinkovaca, KUD „ Ivan Goran Kovačić“ Beravci, KUD Križevci, ŽVS „Rudarice“ Glogovac, KUD „Ivan vitez Trnski“ Novigrad Podravski te domaćini KUD Delovi.

Tijekom programa posjetitelji su uživali u pjesmama i plesovima Podravine, Posavine, Slavonije, Prigorja i Međimurja, a po prvi puta na ovoj manifestaciji izvedeno je Salonsko kolo.

Osim u folklornoj večeri, sudionici su mogli uživati i u bogatoj izložbi slika, kreativnih radova i starih fotografija koju je organizirala likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi uz pomoć suradnika – Likovne sekcije „Podravka 72“ Koprivnica i likovne sekcija „Likresa“ Novigrad Podravski. Posebnu pozornost privukle su stare fotografije delovskih mužikaša iz etno zbirke obitelji Vulić iz Delova – Mužikaši kroz povijest, od 1920. godine do danas.

Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Novigrad Podravski, a domaćin KUD Delovi.

zatvori