Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Na koprivničkim ulicama zaustavljen promet u znak prosvjeda protiv visokih cijena goriva

Brojni vozači danas su točno u 17 sati zaustavili svoje automobile na koprivničkim ulicama. Bila je to ranije najavljena prosvjedna gesta protiv visokih cijena goriva.

Inicijativa “Stop rastu cijena goriva” organizirala je ovaj desetominutni prosvjed kako bi upozorila na neopravdano visoke cijene goriva. Točno u 17 sati, vozači koji su sudjelovali u akciji zaustavili su svoje automobile tamo gdje su se u tom trenutku našli, upalili sva četiri pokazivača smjera i stajali na mjestu deset minuta.

Akcija je održana i u Koprivnici, a najveći su zastoji, očekivano, bili na točkama ulaza u grad i izlaza iz njega, na kružnim tokovima prometa na Bjelovarskoj cesti i obilaznici te na raskrižju Zagrebačke ulice i Varaždinske ceste.

– Vozači su pitali što se događa, jako malo ih je čulo za akciju, no kad smo im rekli o čemu je riječ svi su nas podržali. Nije se mnogo vozača bunilo – rekao nam je jedan od sudionika prosvjeda koji je želio ostati anoniman.

Na Varaždinskoj cesti kod podvožnjaka kolona je privukla pozornost policijskih službenika koji su pomislili da je došlo do prometne nesreće, no kada su čuli o čemu je riječ nisu intervenirali, kako doznajemo od sugovornika.

Nakon zastoja promet je normaliziran, a hoće li ova prosvjedna akcija polučiti kakav rezultat, ostaje nam vidjeti.

zatvori