Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Na jubilarnom 20. natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice najbolji su bili vatrogasci Starigrada

Dvadeseto po redu natjecanje Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice održano je jučer u Herešinu.

Odluka da se natjecanje održi u ovom prigradskom naselju donesena je jer je tu nedavno osnovano najmlađe dobrovoljno vatrogasno društvo u Koprivnici.

Natjecanje je održano na nogometnom igralištu NK Herešin, u organizaciji i domaćinstvu DVD-a Herešin uz svesrdnu pomoć predsjednika VZG-a Koprivnice Ivana Golubića, zapovjednika Hrvoja Blažekovića i zamjenika zapovjednika Branislava Pavlovića.

Veliki obol u realizaciji natjecanja dali su i članovi DVD-a Koprivnica koji su ustupili svoju opremu za natjecanje, posložili opremu na natjecateljskim stazama koju su na kraju i demontirali.

Natjecanju se odazvalo 9 članica od 11 članica VZG-a Koprivnice. Od ukupno prijavljenih 36 ekipa, nastupilo je njih 34 u devet kategorija. Iznenađenje natjecanja bilo je pojavljivanje glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića u ulozi zapovjednika muške A ekipe DVD-a Koprivnica.

Uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, jučer su u Herešinu bili i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, te gradski pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

U ime Grada na vatrogasnom natjecanju je bila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. Nakon što joj je zapovjednik gradske Vatrogasne zajednice Hrvoje Blažeković podnio prijavak, dogradonačelnica Samoborec je izvršila smotru okupljenih vatrogasaca.

Sveukupni pobjednik jučerašnjeg gradskog vatrogasnog natjecanja je DVD Starigrad. Njegovih devet ekipa osvojilo je šest prvih, jedno drugo i jedno treće mjesto, a članovi su dobili i veliki prelazni pehar VZG-a Koprivnice.

Čestitke su – zbog uloženog truda i rezultata ostvarenih po iznimno vrućem i sparnom vremenu, zaradile i ostale ekipe i njihovi voditelji.

Rezultati po kategorijama:

DJECA MUŠKA:
1. STARIGRAD – I
2. KOPRIVNICA
3. ŠTAGLINEC

DJECA ŽENSKA:
1. STARIGRAD
2. DRAGANOVEC
3. REKA

MLADEŽ MUŠKA:
1. DVD KOPRIVNICA
2. DVD STARIGRAD

MLADEŽ ŽENSKA:
1. DVD STARIGRAD
2. DVD KOPRIVNICA
3. DVD DRAGANOVEC

ŽENE A:
1. DVD KOPRIVNICA
2. DVD ŠTAGLINEC
3. DVD REKA

MUŠKI A:
1. DVD STARIGRAD
2. DVD KOPRIVNICA
3. DVD REKA

ŽENE B:
1. DVD STARIGRAD
2. DVD KOPRIVNICA
3. DVD DRAGANOVEC

MUŠKI B:
1. DVD STARIGRAD – I
2. DVD REKA
3. DVD STARIGRAD – II

IDVD:
1. IDVD BILOKALNIK
2. IDVD ŽELJEZNIČAR

Tekst i fotografije: Krešimir Juratović.

zatvori