Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Košarkaški klub Koprivnica ugostio stotinu košarkaša na Memorijalnom turniru ‘Goran Plavec’

U koprivničkoj dvorani Branimir proteklog je vikenda održan Memorijalni košarkaški turnir “Goran Plavec” koji je u dva dana ponudio puno dobre i kvalitetne košarke, izjednačenih utakmica i ugodnog druženja.

Na turniru je kao i prošlih godina sudjelovalo stotinu sudionika. Ove godine 11. po redu memorijalni turnir igrao se u kategorijama juniora i kadeta i to iz Mađarske, Zagreba, Čakovca, Križevca, Ludbrega i Koprivnice.

U finalu kadetskog dijela turnira igrale su ekipe Košarkaškog kluba Koprivnica i Košarkaškog kluba Mladost iz Zagreba. Prvo mjesto osvojila je zagrebačka ekipa.

U juniorskom dijelu turnira, gdje su ekipe igrale sistemom svaki sa svakim, najboljom se ponovno pokazala Mladost iz Zagreba i zasluženo osvojila prvo mjesto.

Na turniru su dodijeljena priznanja i najboljim igračima. Adi Stajku iz KK Koprivnica proglašen je najboljim igračem turnira za mlađe kadete s postignutih 59 poena, dok je košarkaš KK Mladosti Danijel Pavičić s postignutih 104 koševa u tri utakmice proglašen najboljim igračem u kadetskoj konkurenciji.

Na kraju turnira podijeljene su i nagrade za najbolju petorku u obje kategorije pa su tako u kategoriji mlađih kadeta nagrađeni Sebastijan Orak iz KK Radnik, Dorijan Lončarić i Tomislav Benotić iz KK Koprivnice te Jakov Čengić i Luka Šimunović iz KK Mladost. U kadetskoj konkurenciji nagrade za najbolju petorku su dobili Juraj Balaško iz KK Koprivnice, Roko Turek iz KK Grafičar, Dence Puska iz KK Kaposvari te Frano Milolaža i Dino Čengić iz KK Mladost.

Sjećanje na Gorana Plavca započelo je kao i svake godine polaganjem vijenca na njegov grob u Križevcima. Delegacija koprivničkih košarkaša zajedno s delegacijom križevačkih košarkaša na taj način prisjetila se svog poginulog kolege.

Turnir su otvorili zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednik Košarkaškog kluba Koprivnica Dražen Jalšovec, a nagrade najboljim pojedincima i pobjedničkim ekipama na kraju turnira uručio je predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik. Pokrovitelj turnira bio je Grad Koprivnica, a organizator Košarkaški klub “Koprivnica”.

Na memorijalnoj utakmici skupili su se i Goranovi suigrači iz Križevaca i Koprivnice koji su u jednoj zanimljivoj utakmici pokazali da još uvijek vole i znaju igrati košarku.

zatvori