Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Hrvačice Podravke uz originalne su frizure proslavile čak 12 osvojenih medalja u Puli

Dunajska Streda u Slovačkoj i Pula dvije su hrvačke destinacije na kojima su prošlog vikenda nastupile natjecateljice i natjecatelji Hrvačkog kluba Podravka.

U organizaciji Hrvačkog kluba Gabčikovo u Slovačkoj, gradu Dunajska Streda, održan je tradicionalan međunarodni turnir “Velka Cena Žitneho Ostrava”. Konkurenciju ovogodišnjeg turnira u Dunajskoj Stredi činilo je ukupno 157 hrvača iz jedanaest zemalja – Češke, Ukrajine, Italije, Poljske, Slovačke, Srbije, Rumunjske, BiH, Moldavije, Rusije i Hrvatske, a Podravku su predstavljala trojica hrvača pod vodstvom trenera Luke Mihalca.

U izuzetno jakoj kategoriji do 62 kilograma Josip Benko osvojio je prvo mjesto. Njegov mlađi brat Ivan nastupio je u kategoriji do 37 kilograma u kojoj je osvojio treće mjesto. Treći Podravkin hrvač Ivan Adžaga nažalost ovaj puta ostao je bez odličja.

Istovremeno s turnirom u Slovačkoj, dvanaesteročlana ekipa Podravke sastavljena od sedam djevojčica i pet dječaka nastupila je u Puli na 1. Međunarodnom turniru “Arena CUP 2018”. Konkurencija za organizaciju prvog turnira bila je solidna i brojila je preko 120 natjecatelja iz šesnaest klubova iz Češke, Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Odlično hrvanje ovaj puta pokazao je Petar Sočev koji je s tri uvjerljive pobjede u kategoriji do 49 kilograma osvojio prvo mjesto. Ivan Čordaš bio je treći u kategoriji do 59 kilograma kao i Borna Ljubić u kategoriji do 40 kilograma, Filip Šprem do 44 kilograma te Marko Špernjak u kategoriji do 54 kilograma. Kod djevojčica prva mjesta osvojile su Lana Nogić (kategorija 50 kilograma), Jelena Mijatović (kategorija 36 kilograma), Korina Rogić (kategorija 33 kilograma), Rajna Tot (kategorija 36 kilograma) i Vita Gašparić (kategorija 44 kilograma), dok su druga mjesta osvojile dvije djevojčice, Lara Blažeković u kategoriji do 28 kilograma i Vida Ruđic u kategoriji do 44 kilograma.

S dvanaest medalja, odnosno šest zlata, dva srebra i četiri bronce u ukupnom plasmanu klubova ekipa Podravke zauzela je odlično drugo mjesto. Hrvačice i hrvače u Puli vodili su treneri Ivan Lončarić i Vedran Blažeković.

Osim natjecateljskog dijela, hrvačice i hrvači imali su i slobodno vrijeme koje su iskoristili  za kupanje, u petak u Puli na plaži Lungo Mare, a subotu nakon natjecanja na prekrasnoj plaži Fažane. Večernje sate iskoristili su za šetnju gradom prilikom koje su obišli najznačajnije znamenitosti Pule.

Spomenimo i da je jedna od majki Andreja Gašparić zadužena za najoriginalnije frizure turnira. Podravkinim hrvačicama na kraju turnira isplela je pletenice pa su se tako isticale među natjecateljicama iz brojnih drugih zemalja.

zatvori