Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Dječji vrtić ‘Smiješak’ veselim programom proslavio 20 godina djelovanja

Završna svečanost Dječjeg vrtića “Smiješak” kojom je obilježeno 20 godina djelovanja te ustanove održana je u subotu, 16. lipnja u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Za mnogobrojne okupljene veseli program pripremile su skupine “Bubamare” i “Cvjetići” s odgojiteljicama. Svečanost je održana pod motom “U djetetu se čovjek rađa, u čovjeku se dijete krije, od snova njihova je građa i ništa jače od njih nije” (Luka Paljetak).

Okupljenima u Domoljubu obratila se ravnateljica vrtića Eva Trošelj:

– Kažu da su djeca knjige iz kojih čitamo i koje trebamo pisati. Uvažavajući tu spoznaju nastojimo, trudimo se i želimo život u Smiješku organizirati tako da djeca u desetosatnom redovnom programu i u kraćim programima kroz igru i učenje otkrivaju sebe i svijet oko sebe, da razvijaju samopoštovanje kako bi poštivali druge i život. To je naš cilj, to je naša misija već punih 20 godina djelovanja vrtića.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

– Koristim ovu priliku da gospođi Dolenec i cijeloj obitelji Dolenec od srca čestita na velikoj hrabrosti koju su iskazali prije 20 godina kada su otvorili vrtić, jer tad je bilo nezamislivo imati privatni vrtić u gradu Koprivnici. Ono što ste stovarili je da nudite vrhunsku kvalitetu usluge i imate odlične odgojiteljice i programe – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i zahvalio ravnateljici Evi Trošelj i svim odgojiteljicama vrtića što na predanom radu i što redovno sudjeluju u svim gradskim aktivnostima – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na svečanosti su istaknuti mnogobrojni programi i projekti na kojima odgojiteljice i vrtićarci marljivo rade. Među njima su posebno istaknuti programi rada s potencijalno darovitom djecom i početno upoznavanje s radom na računalu.

Za okupljene su izvedena i dva dramska prikaza: „Koprivnica zove Mars“ i „Novonastala nestala priča“.

zatvori