Utorak, 23. travnja 2024.

Županijski HNS o protuzakonitim naknadama: To je Kolmanova privatna stvar, stranka i dalje stoji iza njega

Uže predsjedništvo Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke sinoć je u Koprivnici raspravljalo o ‘slučaju Kolman’.

Naime, Danimir Kolman vratio je 70.200 kuna županijskom Zavodu za javno zdravstvo jer je naknadu za obnašanje funkcije predsjednika Upravnog vijeća ove županijske ustanove tijekom gotovo sedam godina primao protuzakonito. Prema propisima koji reguliraju sukob interesa, Kolman, koji je ujedno i načelnik Općine Rasinja, ne smije primati naknadu za funkciju u upravnim vijećima. Što je zaključilo predsjedništvo HNS-a, Radio Dravi je rekla predsjednica Jasmina Pavlović:

– Znači ovako: gospodin Kolman je član Hrvatske narodne stranke, potpredsjednik je Županijske organizacije Koprivničko-križevačke županije i HNS gospodina Kolmana nije imenovao ni u jedan odbor tako da ja kao predsjednica ne mogu komentirati takvu situaciju jer to nije u nadležnosti Hrvatske narodne stranke.

Na upit kako kao županijska predsjednica HNS-a ne može komentirati protuzakonito primanje naknade njenog zamjenika, Jasmina Pavlović je odgovorila:

– Ne mogu zato što to nema nikakve veze s HNS-om. Kažem, gospodin Kolman je član Hrvatske narodne stranke i to je jedino što ja mogu komentirati. Njegovo djelovanje van stranke ne mogu komentirati. Znači, HNS nije gospodina Kolmana imenovao u Odbor i ja to ne mogu komentirati. To nema nikakve veze sa strankom.

I nakon sinoćnje sjednice županijskog predsjedništva Kolman i dalje uživa potporu svoje stranke:

– On je naš član, stranka stoji uz njega kao člana Hrvatske narodne stranke. Što se tiče njegovog djelovanja van stranke, riječ je o njegovu privatnom životu o kojemu mi ne odlučujemo.

Od Jasmine Pavlović doznajemo i da će početkom lipnja biti održana konstituirajuća sjednica Hrvatske narodne stranke za grad Koprivnicu. Predsjednik će, ponovila je ranije najave, biti Goran Pakasin.

zatvori