Četvrtak, 25. travnja 2024.

Župan održao prijem za dugogodišnjeg ravnatelja koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta

Župan Darko Koren u četvrtak, 24. svibnja održao je prijem za dugogodišnjeg ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, koji je odnedavno u mirovni, Josipa Nakića Alfirevića, kako bi mu zahvalio na odličnoj suradnji te čestitao na svim dosadašnjim rezultatima.

Josip Nakić Alfirević na čelu koprivničkog Učilišta proveo je 32 godine, odnosno osam uzastopnih mandata, te je, zajedno sa svojim suradnicima, zaslužan što je Učilište postalo najuspješnija ustanova za obrazovanje odraslih u Hrvatskoj, s postignutim EU standardima u organizacijskom i programskom smislu.

Također su ostvareni i najbolji rezultati u osnovnoškolskom obrazovanju odraslih u Hrvatskoj, kao i najbolji rezultati koordinatora četiri županije u promociji cjeloživotnog učenja na državnoj razini. Pri tome je važno istaknuti kako je u suradnji sa Županijom realizirana jedna od najpopularnijih andragoških djelatnosti Učilišta ‘Mala poljoprivredna akademija’, koja je omogućila da 10050 poljoprivrednika dobije certifikate koji su priznati u cijeloj Europi.

Župan je bivšem ravnatelju izrazio zahvalu na svemu što je učinio za promociju Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, ne samo na razini Hrvatske, nego i Europe i svijeta, te je naglasio kako vjeruje u nastavak dobre suradnje s novom ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Majom Holek.

Josip Nakić Alfirević uzvratio je zahvale Županiji na kontinuiranoj suradnji tijekom svih ovih godina, naglasivši kako je za uspjeh najvažnije imati kompetentne suradnike, strast za onim što se radi, dobru komunikaciju s lokalnom i regionalnom samoupravom te sinergiju sa zajednicom, odnosno građanima.

zatvori