Utorak, 16. travnja 2024.

VELIKI USPJEH Mlada Ena Poljak nastupit će na Splitskom festivalu uz bok poznatim pjevačima

Mlada koprivnička glazbenica Ena Poljak u lipnju putuje u Dalmaciju gdje će nastupiti na jednom od najpopularnijih hrvatskih festivala lakih nota – Splitskom festivalu.

Velika je ovo stvar za 25-godišnju Enu koja se na popisu izvođača našla sasvim slučajno.

Foto: Luka Krušec.

– Krenula bih sa standardnom pričom kako je do suradnje došlo slučajno, ali vjerujem da se sve događa s razlogom tako da se i to, eto, dogodilo baš u vrijeme kada se trebalo dogoditi. Položila sam ispit i ‘zaružila’ s prijateljicama usred Zagreba na jedan običan ponedjeljak, našla se na gaži klapskog solo pjevača Mate Grgata na kojoj sam i zapjevala, a nakon mjesec dana uslijedio je poziv za vokalnu suradnju – priča nam Ena.

Na festivalu će nastupiti ukupno 25 izvođača, među kojima su poznati Giuliano, Vanna, Mladen Grdović, Ibrica JusićHari Rončević, Klapa RišpetMarko Tolja, Tomislav Bralić i klapa Intrade i drugi.

– Ja Podravka prvi ću puta zapjevati jednu dalmatinsku pjesmu, kao nježna potpora tenoru Grgatu u pjesmi ‘Moja Lipotice’ koju potpisuje Darko Bakić – frontmen te autor tekstova i glazbe grupe Buđenje.

Festival će se održati 30. lipnja na Splitskim Prokurativama odnosnu Trgu Republike – glasovitom mediteranskom trgu u središtu Splita.

– Vjerujem da je Splitski festival nešto što će svakako definirati moju godinu i označiti početak jednog novog putovanja – zaključuje Ena.

zatvori