Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Pjesma, baklje i film ‘Ustanite Podravci’ vratili su nas u doba kada je Koprivnica živjela za Podravku

‘Ustanite Podravci’ dokumentarni je film Koprivničanca Mateja Perkova čija je promocija održana večeras u kinu Velebit. Dvoranu su napunili navijači Podravke, ali i legende kluba, aktualne i bivše igračice, bivši treneri te sadašnji djelatnici u klubu.

Dokumentarni film prikazao nam je kako je to nastao koprivnički europski prvak, kako su naše rukometašice daleke 1955. igrale po betonskim igralištima pokraj škola ili na stadionu, a na kraju se preselile u legendarnu dvoranu Srednje škole.

Kroz film smo slušali o iskustvima igračica, navijača, trenera i svih zaljubljenika u Rukometni klub Podravka. Najistaknutiji događaj, a kako i ne bi bio, bilo je osvajanje Lige prvakinja 1996. Upoznali smo i sve generacije navijača našeg kluba koje su živjele za Podravku.

– Nama nije bio problem markirati u srijedu i otići na utakmicu u Kutinu, nije nam bio problem uzeti kombi i otići u Skandinaviju. Nažalost, toga više nema, a i teško da će ikad više biti. Stigla su neka druga vremena, neke nove generacije – rekao nam je jedan od navijača.

Na tragu te izjave, ostaje mala žal što u dvorani nije bilo više mlađe populacije da vidi kako je Koprivnica nekad živjela za Podravku i za sport, kako u dvoranu Srednje škole nije mogla stati ni igla te kako se ista skoro raspala od siline navijanja.

zatvori