Četvrtak, 25. travnja 2024.

VELIKA OBLJETNICA Udruga Bolje sutra u 15 godina aktivnog rada ostavila je velik trag

Udruga osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice navršila je punih 15 godina djelovanja.

Predsjednica Marija Mraz rekla je Dravi.info da je Udruga postigla daleko više nego što se uopće na početku rada mogla nadati:

Marija Mraz. Snimio Marko Posavec.

– U tih 15 godina Udruga Bolje sutra ostavila je zaista veliki trag u našoj lokalnoj zajednici. Od male udruge postali smo važan dionik u ovoj zajednici, promijenili smo sliku našega grada – od nepristupačnog, postali smo arhitektonski pristupačan grad. Odnos zajednice, prvenstveno donositelja odluka, prema osobama s invaliditetom je ne 100% već ja bih rekla 1000% drugačiji nego što je bio 2003. godine.

Iako ih je teško pobrojati, Marija Mraz ipak je izdvojila neke od rezultata 15-godišnjeg rada:

– Tu je zapošljavanje, senzibilizacija svih građana, počevši od djece u najranijoj životnoj dobi pa sve do poslodavaca. Cjelokupna zajednica drugačije se odnosi prema osobama s invaliditetom. Kao što često kažem, nama osobama s invaliditetom u ovom je gradu zaista jako lijepo i ugodno živjeti.

A upravo na petnaestu obljetnicu, Udruga Bolje sutra dobila je informaciju da joj je odobren milijun i 150 tisuća kuna vrijedan projekt zahvaljujući kojemu će deset osoba s invaliditetom proći dvogodišnje obrazovanje za operatera na računalu. A službena proslava vrijedne obljetnice Udruge Bolje sutra bit će, kaže predsjednica Mraz, kad od Ministarstva graditeljstva dobiju potvrdu da mogu dodijeljen im prostor u Kampusu urediti prema svojim potrebama i tamo konačno pokrenuti proizvodnju u sklopu socijalnog poduzeća Koprivita.

zatvori