Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tko će se pomamiti za čelnim mjestom županijskog SDP-a?

Slavko Tucaković, predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a, sazvao je za večeras u 18 sati sjednicu Županijskog odbora.

Na dnevnom redu samo su dvije točke. Uz “Razno”, članovi bi trebali odlučiti tko će zamijeniti Željka Vugrinca u Županijskoj skupštini. Kako doznajemo, izvjesno je dvoje kandidata: Tomislav Kučina iz Svetog Ivana Žabna i Koprivničanka Matea Gačan. Kučina je sljedeći na listi, no ima onih koji smatraju da bi Vugrinca trebao zamijeniti netko iz koprivničke kvote, a to je upravo Matea Gačan. Očekuje se da bi članovi Županijskog odbora SDP-a odluku mogli donijeti vrlo brzo.

Ivan Sabolić. Snimio Marko Posavec.

No, ima i onih koji očekuju podulju raspravu jer će večerašnja sjednica biti prilika da se istaknu oni koji žele preuzeti funkciju predsjednika podravsko-prigorskog SDP-a. Naime, do sredine lipnja u SDP-u bi trebali biti završeni unutarstranački izbori. Kako će biti provedeni, po kojim pravilima i tko će se moći kandidirati, odlučit će na zasjedanju u nedjelju u Zagrebu Glavni odbor SDP-a. U njemu podravsko-prigorske socijaldemokrate predstavljaju Ivan Majdak iz Križevaca, Mladen Kešer iz Kalnika i Ivan Sabolić iz Legrada.

Potonja dvojica, kako se priča među SDP-ovcima, žele preuzeti funkciju predsjednika županijskog SDP-a. No, rekli su nam da o svojoj kandidaturi još nisu odlučili. Kao što ni još uvijek aktualni predsjednik Slavko Tucaković, kako nam je rekao, nije odlučio hoće li se ponovno kandidirati.

zatvori