Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno TJEDNA PROGNOZA Stiže nam prvi ljetni mjesec! Evo kakvo će biti vrijeme

TJEDNA PROGNOZA Stiže nam prvi ljetni mjesec! Evo kakvo će biti vrijeme

0
TJEDNA PROGNOZA Stiže nam prvi ljetni mjesec! Evo kakvo će biti vrijeme
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Posljednji dani svibnja bit će zaista topli i donijet će nam pravi dašak ranog ljeta. No, atmosfera nad nama još uvijek neće biti sasvim stabilna i tu i tamo mogući su pljuskovi i grmljavina.

Ponedjeljak će biti većinom sunčan. Tu i tamo mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom prema kraju dana i u večernjim satima. No, bit će vjerojatno rijetka pojava. Puhat će slab istočni vjetar, a temperatura ide do 28 ili malo više stupnjeva.

U utorak promjenjivo do pretežno sunčano uz mogućnost kakvog pljuska poslijepodne ili navečer. Vjetar većinom slab jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 16, najviša dnevna oko 26 do 28 stupnjeva.

Gotovo identično vrijeme čeka nas i u srijedu, jedino se čini da će šanse za pljuskove biti nešto manje.

U četvrtak i petak zapuhat će jugozapadni vjetar pa bi temperature mogle još malo porasti i mogli bismo dosegnuti prve tridesetke. Bit će dosta sunca, ali tu i tamo može se zalomiti pokoji pljusak.

Što se tiče prvog lipanjskog vikenda, zasad situacija još uvijek nije baš jasna. Postoji mogućnost za nekakvo pogoršanje vremena tamo negdje oko subote; bilo bi to teško nazvati zahlađenjem, a čini se da ne bi baš bilo ni nešto strašno puno kiše. No, to ćemo još vidjeti kako će se vikend približavati. Općenito, lipanj je klimatološki prvi ljetni mjesec i čini se da će to i opravdati, ali zasad bez nekih velikih vrućina.

zatvori