Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sjednica Županijske skupštine prekinuta nakon šest sati, nastavak slijedi

Sedma sjednica Skupštine Koprivničko-križevačke županije prekinuta je nakon šest sati i bit će nastavljena idući tjedan.

Na dnevni red od 46 točaka odmah je na početku sjednice prigovorio laburist Siniša Kavgić. Njegov prijedlog da se dnevni red prepolovi i organiziraju dvije sjednice, većina nije prihvatila.

No na kraju je, oko 22 sata, bila prisiljena ipak prihvatiti prijedlog oporbe. Naime, nakon 25. točke SDP je predložio prekid sjednice. U tome je dobio potporu HSS-a i nekih Lackovićevih vijećnika te su svi zajedno napustili koprivničku Gradsku vijećnicu.

>> FOTO Žestoko na Skupštini, Fucak došao u majici ‘Konzultantska akademija Mladen Jozinović’, Koren najavio tužbe

Predsjednik Županijske skupštine, HSU-ov Željko Pintar, rekao je Radio Dravi i Dravi.info da će sjednica biti nastavljena idući tjedan. Mogući datumi su 21., 22. i 23. svibnja. Koji će to točno biti, ovisi o tome kad će koprivnička Gradska vijećnica biti na raspolaganju.

Kao predsjednik skupštine, rekao nam je Pintar, više neće dozvoliti da se sjednica saziva s tako obimnim dnevnim redom. Osim što je za nastavak sjednice ostalo više od 10 točaka, već je za iduću sjednicu, koja će biti u lipnju, rezervirano 20, zaključio je predsjednik Pintar.

>> FOTO Kučina u Županijskoj skupštini zamijenio Vugrinca za kojim je Koren izrazio ‘iskrenu žal’

zatvori