Petak, 26. travnja 2024.

Saniran kvar na vodovodnoj cijevi u centru grada, KC vode: Ispričavamo se korisnicima, nadoknadit ćemo materijalnu štetu

U nedjelju 13. svibnja u 11:42 sati došlo je do puknuća glavnog opskrbnog cjevovoda javne vodoopskrbne mreže DN 300 u Koprivnici na Trgu bana J. Jelačića ispred kućnog broja 7A. Zbog intenziteta predmetnog kvara došlo je do kratkotrajnog pada tlaka i poremećaja u vodoopskrbnom sustavu na području dijela grada Koprivnice.

S obzirom na to da su dežurne ekipe Koprivničkih voda već bile na lokaciji kvara i sanaciji propuštanja na navedenom cjevovodu, odmah nakon puknuća cijevi započelo se sa zatvaranjem glavnog opskrbnog cjevovoda i prekidanja istjecanja vode iz njega te se nakon toga pristupilo stavljanju u pogon alternativnih dobavnih pravaca pitke vode.

U 12:10 sati uspostavljena je normalizacija vodoopskrbe i tlaka u cjelokupnom vodoopskrbnom sustavu.

Uslijed kvara došlo je do poplavljivanja prometnice i podrumskih prostorija stambeno poslovne zgrade na Trgu bana J. Jelačića broj 7A u Koprivnici. Nastala materijalna šteta će se naknadno procijeniti te će stanarima i poslovnim korisnicima ista biti podmirena preko police osiguranja od odgovornosti Koprivničkih voda.

O predmetnoj havariji su obaviještene sve nadležne institucije, a sa sanacijom se krenulo odmah. Završetak sanacije predmetnog kvara na vodoopskrbnoj mreži i normalizacija tlakova u vodoopskrbnoj mreži na području grada Koprivnice bila je jutros oko 4 sata.

Za vrijeme trajanja sanacije kvara nije bilo pitke vode u dijelu ulica Mihovila Pavleka Miškine, Frana Galovića, Marovskoj, Pavla Vuka Pavlovića i na dijelu Trga bana J. Jelačića u Koprivnici.

Predmetni glavni opskrbni cjevovod javne vodoopskrbne mreže DN 300 na Trgu bana J. Jelačića u Koprivnici izgrađen je 1981. godine, a budući da je na navedenom cjevovodu zbog dotrajalosti već bilo kvarova Koprivničke vode su u postupku pripreme projektne dokumentacije za rekonstrukciju.

Naime, ona je planirana u sklopu projekta “Aglomeracija Koprivnica”, a rekonstrukcijom bi se postigla još veća sigurnost pogona i opskrbe pitkom vodom korisnika vodnih usluga na uslužnom području Koprivničkih voda, odnosno smanjila bi se mogućnost nastanka ovakvih havarija.

Cijenjenim korisnicima koji su jučer tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati bili bez pitke vode ispričavamo se zbog toga.

zatvori