Petak, 29. ožujka 2024.

REKORDERI VIKENDA Uhvaćen s 3,20 promila alkohola u krvi

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom.

Iz Policijske uprave izvijestili su i da je utvrđen i sankcioniran 131 prometni prekršaj, od čega 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 40 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Tri vozača su uhićena, a provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su vozačima izrečene novčane kazne, uvjetna kazna zatvora i zabrane upravljanja vozilima B kategorije. 

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u subotu u 16.50 sati u Ulici Miklinovec u Koprivnici. 36-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,20 promila.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je također u subotu u 17.25 sati u Ulici Nikole Tesle u Križevcima. Vozač je upravljao osobnim automobilom brzinom od 98 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

zatvori