Srijeda, 24. travnja 2024.

Raspisan je natječaj za ovogodišnju nagradu ‘Fran Galović’

Raspisan je natječaj za nagradu “Fran Galović” 2018. koja se dodjeljuje za najbolje samostalno objavljeno književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta.

Natječaj su raspisali Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i Grad Koprivnica i to povodom 25. međunarodnog festivala “Galovićeva jesen” koji će se održati krajem listopada.

Natjecati se mogu nakladnici ili pojedinci s prvim izdanjima knjiga koje su objavljene između 1. srpnja 2017. i 30. lipnja 2018. godine. U obzir se uzimaju djela hrvatskih autora pisana svim hrvatskim jezičnim idiomima. Nagradu “Fran Galović” isti autor može dobiti samo jednom.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 10.000 kuna koji se autoru uručuje na svečanosti zatvaranja 25. međunarodnog festivala “Galovićeva jesen” krajem listopada 2018. godine u Koprivnici.

Pet primjeraka knjige potrebno je poslati na adresu: Grad Koprivnica, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica, s naznakom: Za Nagradu „Fran Galović“. Natječaj je otvoren do 30. lipnja ove godine.

zatvori