Utorak, 23. travnja 2024.

Počinje Alpe-Jadran Festival mladih pisaca

Danas počinje Alpe-Jadran Festival mladih pisaca.

Manifestaciju pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info organizira Umjetnička organizacija Artikulacije, a okuplja mlade književnike iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Konkretnije, na festivalu sudjeluje šest autora koji će u tri festivalska dana imati niz čitanja u školama i drugim javnim prostorima diljem Podravine i Prigorja.

– To su veoma zanimljivi autori koje vrijedi čitati, pogotovo autori koje vrijedi doći i slušati tijekom ova tri festivalska dana – rekao je jedan od organizatora festivala Marko Gregur. – Tema je povezivanje autora srednjoeuropske književnosti i zapravo stvaranje nekakve platforme kroz koheziju i tog festivala i časopisa Artikulacije u kojemu mi objavljujemo sve te autore; kroz objavljivanje knjiga i kroz, zapravo, uvoz najbolje srednjoeuropske književnosti u Koprivnicu, jednako tako i kroz izvoz mlade hrvatske književnosti u inozemstvo.

Tako će se, između ostalog, na okruglom stolu raspravljati o projektu “Pisac Koprivničko-križevačke županije” koji bi se mogao razviti u narednom razdoblju, o zainteresiranosti za takav projekt i modalitetima njegove provedbe, kao i o mogućim modelima povezivanja.

Program festivala pročitajte ovdje.

zatvori