Srijeda, 24. travnja 2024.

POČELE PRIJAVE Sudjelujte u Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova poziva žene da se aktivno uključe i prijave za Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, koji će se održati 15. rujna u sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici.

Sudjelovati mogu sve žene, koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, cvjećarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom i stočarstvom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju niti stoku, koje su domaćice, studentice, umirovljenice ili su zaposlene, imaju vlastitu firmu, domaću radinost, OPG ili obrt.

Povjerenstvo želi uključiti što veći broj žena i pokazati različitost života današnje žene u ruralnim područjima. Bitna je njihova svestranost i kreativnost s naglaskom na posebnostima, a jedini kriterij je da žene žele sudjelovati. Festival više nema natjecateljski karakter. Stoga će žene individualno po svom nahođenju osmisliti i urediti štand, kao i svoj nastup.

Cilj projekta je afirmacija i jačanje položaja žena te doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava s posebnim naglaskom na umrežavanje žena radi razmjene iskustava, znanja i vještina u cilju podizanja kvalitete života u ruralnim područjima Podravine i Prigorja.

U proračunu županije su osigurana financijska sredstva za pokriće troškova svakoj kandidatkinji.

Žene se mogu prijaviti do 30. svibnja na broj 091-7394-021, gdje mogu dobiti i sve dodatne informacije ili e-mailom [email protected]

zatvori