Srijeda, 24. travnja 2024.

PIJAN U PODNE i ostale ‘zanimljivosti’ iz podravsko-prigorskog prometa vikendom

Iza nas je nešto mirniji vikend što se tiče sigurnosti prometa na cestama, sudeći po redovnom izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke. Zabilježene su ‘samo’ tri prometne nesreće i nešto više od stotinu raznih prekršaja.

U trima navedenim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba, sve su rezultirale samo materijalnom štetom. Jednu od njih izazvao je vozač pod utjecajem alkohola.

Policija je ukupno utvrdila i sankcionirala 109 prometnih prekršaja od kojih se 14 odnosilo na alkohol i 43 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu.

Dva su vozača zadržana u posebnim policijskim prostorijama do otriježnjenja, dva su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak. Među vozačima koji su vozili pod utjecajem alkohola bio je i jedan mladi vozač.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola uhvaćen je u subotu i to šest minuta iza podneva u Severovcima nedaleko od Đurđevca. Bio je to 50-godišnji biciklist koji je “napuhao” 2,23 promila.

Najbrži je, pak, bio 26-godišnjak koji je u subotu poslijepodne na Ivanjskoj cesti u Koprivnici vozio 111 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50.

zatvori