Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Petar Grašo, Massimo i S.A.R.S dolaze na ovogodišnju Picokijadu!

Tradicionalna turistička manifestacija u spomen na legendarnu obranu Đurđevčana od napada Turaka, popularna Picokijada, održat će krajem lipnja u Gradu Picoka.

Ovogodišnja, 50. po redu manifestacija na rasporedu je od 29. lipnja do 1. srpnja, a posjetitelji će imati priliku uživati u tradiciji, kulturi, običajima i oživljenoj povijesti, ali i degustirati tradicionalna podravska jela i doživjeti podravsku gostoljubivost.

U višednevnom programu sudjelovat će više od 2500 članova mnogobrojnih udruga, organizacija, institucija i kreativaca iz cijele Hrvatske, a centralni dio manifestacije i ove godine će biti scenski spektakl “Legenda o Picokima” koji oživljava legendarnu povijesnu pobjedu nad Turcima kroz impozantne scenske, audiovizualne i pirotehničke efekte.

Ove će godine prema najavama organizatora biti uprizorena najspektakularnija “Legenda o Picokima”.

Za glazbeni spektakl bit će zadužen pjevač Petar Grašo, koji će nastupiti 29. lipnja. U subotu će atmosferu do usijanja podizati Massimo, a u nedjelju će posjetitelji moći uživati uz Tamburaški orkestar HRT-a i Đurđevčice, a koncert će održati i grupa S.A.R.S, piše prigorski.hr.

zatvori