Srijeda, 24. travnja 2024.

Novigradski načelnik sumnja u nezakonite radnje u vrijeme prethodnika Mađera, on poručuje: Mirno spavam

Načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek novinarima je danas rekao da je uočio niz nezakonitosti u poslovanju kojima je Općini nanesena materijalna šteta.

– Dužni smo kao obični građani, ali i kao dužnosnici prijaviti svaki slučaj koji uočimo. Ima toga dosta, na našu žalost – smatra Brljek.

Radi se o nesrazmjeru ugovorenih, plaćenih i količine izvedenih radova postavljanja javne rasvjete i betoniranja, a načinjena šteta, prema Brljekovim grubim procjenama, mjeri se u desecima tisuća kuna.

– Koliki je točan iznos i je li stvarno zbog nezakonitih radnji učinjena šteta Općini, utvrdit će nadležne institucije. Ja imam samo osnovanu sumnju da se to zbilo – poručio je.

Sporni projekti datiraju iz vremena Brljekovog prethodnika, sada saborskog zastupnika, HSS-ovog Mladena Mađera.

– Međutim, ne pokušava se imputirati da je to odgovornost Mladena, Zdravka, Brče, Marije ili bilo koga. Imenima i prezimenima odgovornih bavit će se nadležne institucije. Najvažnije nam je da pokušamo obeštetiti Općinu i podići stupanj pažnje svih onih koji barataju novcem poreznih obveznika – ističe Brljek.

Dokumentaciju kojom potkrijepljuje svoje sumnje, načelnik Brljek odnio je u koprivničko Državno odvjetništvo.

Mladen Mađer. Snimio Marko Posavec.

– Mirno spavam, a neka institucije rade svoj posao. Ovime gospodin Brljek prikriva svoju nesposobnost jer u godinu dana nije napravio nijedan projekt i dobio je sredstva samo iz onih koje je napravila vlast kojoj sam ja bio na čelu – rekao je Mladen Mađer Dravi.info i podsjetio da su protiv njega podnesene već tri prijave i da su sve tri odbačene.

zatvori