Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnička Mreža gradskoj vlasti za prvu godinu mandata dala čistu jedinicu

Koprivnička Mreža nezavisnih lista gradskoj vlasti je za prvu godinu mandata dala čistu jedinicu.

Priopćili su to predsjednik Miljenko Flajs i gradski vijećnik Ivica Suvalj tijekom danas održane konferencije za medije. Ocijenili su da je jedino uspješno provedeno popunjavanje Gradske uprave novim ljudima čiji je jedini vidljivi učinak – primjećuju, stvaranje ljepše slike o svemu.

Osim novih ljudi u Gradskoj upravi Flajs i Suvalj upozorili su i na nove višečlane uprave KC voda i Komunalca, poduzeća koja – kako kažu, organiziranjem skupih zabavnih sadržaja moraju skretati pažnju sa sve ozbiljnijih gradskih problema.

Flajs je upozorio i da koprivničke poduzetničke zone i dalje zjape prazne te primijetio da od uspješnih start-upova ni jedan iz poduzetničkog inkubatora nije preselio u poduzetničku zonu.

Za Mrežu je velika nepoznanica i kapitalna investicija Inkubatora kreativnih industrija. Iz Mreže su podsjetili i na predizborna obećanja revitalizacije gradskog parka, zaustavljene pod – kako kažu, izgovorom arheoloških istraživanja koja se uopće ne provode. Dodaju i da obnovu “raspadnutog” Zrinskog trga više nitko ni ne spominje kao ni vanjske bazene na Cerinama, čiju su gradnju najavili. Umjesto toga, sada se – upozorava Flajs, građanima servira uređenje Muzejskog trga.

U Mreži ističu i da ne odustaju od traženja odgovora na pitanje kako je potrošeno 20 milijuna kuna od prodaje plinskog biznisa. Kako je gradonačelnik dosad izbjegao dati odgovor, Mrežin Ivica Suvalj pozvao je pročelnika za financije Zdravka Punčikara i predsjednicu Komunalčeve Uprave Natašu Tetec da pojasne javnosti gdje je završio taj novac.

Okupljene oko Mreže zanima i tko će nakon podjele Komunalca nastaviti s otplatom kredita za kupnju Pevecovog centra, na što – upozoravaju, već mjesecima čekaju odgovor.

zatvori