Četvrtak, 25. travnja 2024.

JEDNOSTAVNO I BRZO Evo zašto biste trebali i gdje možete besplatno registiriati svoj bicikl

Policijska postaja Koprivnica ovih dana provodi preventivnu akciju registracije bicikala s ciljem prevencije krađa.

Registracijom bicikla otežavate kradljivcu njegovu prodaju i povećavate šanse da vam bicikl nakon krađe bude vraćen. Označavanjem bicikla odgovarajućom naljepnicom dajete kradljivcu do znanja da je vaš bicikl registriran te bicikl tako postaje manje zanimljiv za krađu.

Akcija besplatnih registracija bicikala započela je danas u koprivničkom West centru, a kako teče ovaj proces objasnila nam je kontakt policajka Ivana Šeničnjak:

– Riječ je o vrlo jednostavnom procesu. Dođete s biciklom u Policijsku postaju Koprivnica ili na određeno mjesto gdje se organizirano vrši registracija bicikala. Sa sobom morate ponijeti osobnu iskaznicu te račun, ukoliko ga imate. Ako ga nemate, nema veze jer se bicikl može registrirati i bez računa. Mi provjeravamo putem našeg informacijskog sustava je li bicikl ukraden. Ako nije, vrši se registracija nakon čega se na bicikl lijepi naljepnica s jedinstvenom web adresom bicikla – govori Ivana.

Uz to, policijski službenici fotografiraju bicikl te sve uvode u svoj sustav. – Važan nam je broj rame koji se nalazi ispod bicikla te broj šasije. Na taj način prepoznajemo vaš bicikl čak i nakon farbanja – dodaje Ivana.

Registracija bicikala je besplatna te joj može pristupiti svaki građanin, neovisno o tome je li punoljetan ili ne.

Dodajmo da će policijski službenici vršiti besplatnu registraciju bicikala u utorak od 10 do 12 sati kod škole u Novigradu Podravskom te u srijedu od 11 do 14 sati kod škole na Vinici.

zatvori