Subota, 20. travnja 2024.

JAKŠIĆ NAKON MREŽINE JEDINICE ‘Ocjene političarima daju isključivo građani. Podsjetio bih ih da je ocjenu jedan na izborima dobio Ivica Suvalj’

Nakon što je od oporbene Mreže nakon prve godine mandata dobio čistu jedinicu, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić je prokomentirao:

– Gospoda iz Mreže misle da se školske ocjene dijele tako da ako stranka ima financijske mogućnosti i bogate kumove, da onda ima i ekskluzivno pravo dijeliti ocjene. Ocjene političarima daju jedino i isključivo građani. Izbori su bili prije godinu dana. Dali su svoj pravorijek koji je jedini ispravan i jedini korektan. Njih u Mreži bih podsjetio da je ocjenu jedan na tim izborima dobio Ivica Suvalj koji je gubitnik izbora.

Na primjedbu Mreže da opetovano postavljaju ista pitanja, među kojima je i ono o trošenju 20 milijuna prihodovanih od prodaje plinskog biznisa, gradonačelnik Jakšić je uzvratio da Grad Koprivnica za sve svoje dokumente – za razliku od nekih drugih institucija, dobiva ocjenu transparentnosti pet:

– Prošle su sve državne revizije i u Gradu i u Komunalcu. Nitko nije ni pod kakvom istragom, a znam da su na to posebno osjetljiva gospoda iz Mreže, i stalno vikati “drž’te lopova!” definitivno nema smisla jer ne utječe pozitivno na komunikaciju u javnom prostoru.

Gradonačelnik Jakšić je podsjetio i da je na zahtjev Mrežinog gradskog vijećnika Ivice Suvalja u prigradskom naselju Herešin održan zbor građana, tijekom kojega, primijetio je, upravo Suvalj nije imao nikakvih pitanja.

zatvori