Četvrtak, 25. travnja 2024.

IVAN SABOLIĆ objavio kandidaturu: Mogu vratiti SDP-u elan, a članovima ponos i sigurnost

Ivan Sabolić večeras je javno objavio svoju kandidaturu za novog predsjednika SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

Nakon svečanosti za Dan općine Legrad, čiji je načelnik, Sabolić je izrazio uvjerenje da iskustvom koje je stekao vodeći Općinu, ali i lokalnu organizaciju stranke, te svojom mladošću, može vratiti elan SDP-u, a članovima ponos i sigurnost.

Kaže da se na kandidaturu odlučio na nagovor velikog broja članova koji vjeruju da upravo on može vratiti SDP u našoj županiji na pobjednički put. Na upit tko su mu najbliži suradnici, Sabolić je bez ustezanja odgovorio:

– Svi koji su spremni raditi dobrodošli su u moj tim, bez obzira na godine života i staža u stranci. Vjerujem u iskustvo starijih stranačkih kolega. Oni nama mlađima mogu dati odlične savjete, a na nama je da učimo i disciplinirano radimo.

Sabolić kaže da je SDP najjača stranka u Koprivničko-križevačkoj županiji. Toj njegovoj tvrdnji u prilog idu i rezultati posljednjih lokalnih izbora:

– Malo nam je nedostajalo da upravo naš kandidat bude podravsko-prigorski župan. Cilj nam je da na slijedećim izborima to i ostvarimo te da u našim općinama i gradovima ima više SDP-ovih čelnika.

Na naš upit vidi li sebe na mjestu župana, Sabolić je odgovorio:

– U meni ima dovoljno želje, elana i iskustva da SDP vratim na pobjedničke staze, no o SDP-ovu kandidatu za župana ne odlučujem ja, već svi članovi stranke.

Sabolić ne dvoji da upravo on može biti novi SDP-ov župan u našoj županiji, jer svojom je kandidaturom i radom – premda su svi billi skeptični i govorili mu da neće uspijeti, u Legradu nakon 20 godina smijenio s tadašnje vlasti HDZ.

– Siguran sam da to možemo postići i u Županiji. Naša županija zaslužuje imati župana iz SDP-a, poručio je.

Na upit ima li potporu koprivničkog SDP-a i gradonačelnika Mišela Jakšića, Legrađanin Ivan Sabolić rekao je da ima potporu mnogih članova i da sve njih smatra svojim suradnicima. Je li među njima i Mladen Kešer, koji je svoju kandidaturu istakao dva dana prije i pozvao stranačke dužnosnike – među kojima i Sabolića, te Zdravka Brljeka i Mišela Jakšića da mu se pridruže, pokazat će vrijeme.

Dodajmo i da bi, barem prema izjavama viđenijih koprivničkih članova stranke, oni na čelu županijske organizacije radije vidjeli Sabolića. Dio njih to je večeras i pokazao. Naime, u Legradu su bili i SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić, te Nataša Tetec. A s njima je bio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. No službeno, predsjednik SDP-a je bio gost na proslavi Dana općine Legrad, jer ju vodi član te stranke. Kao predsjednik SDP-a, Bernardić mora biti neutralan kad su u pitanju unutarstranački izbori.

zatvori