Četvrtak, 25. travnja 2024.

Hoće li se ponovno otvoriti klaonica u našoj županiji? Sobota: Veliku ulogu u tome imat će Podravka

Koprivničko-križevačka županija mogla bi ponovno dobiti klaonicu.

Ona itekako nedostaje u našoj županiji, rekao je zamjenik župana Darko Sobota na novinarski zahtjev da prokomentira najavu križevačkog gradonačelnika o namjeri gradnje klaonice.

– Prije svega, moram napomenuti da klaonica nedostaje na području Koprivničko-križevačke županije. Veseli me inicijativa gradonačelnika Križevaca. No, Grad to ne može sam. Za to moraju biti zainteresirani gospodarski subjekti.

Upravo tu dožupan Sobota vidi veliku ulogu Podravke:

– Vjerujem da je ponajveći gospodarski subjekt naša prehrambena industrija Podravka. U toj voćarskoj, ratarskoj i povrtlarskoj proizvodnji koju smo toliko spominjali, ali i kroz medije o tome slušali Upravu Podravke, vjerujem da će se ponovno naći prostora i za otvaranje klaonice na Danici i da će ona biti na raspolaganju podravsko-prigorskim stočarima.

Na ponovno pokretanje klaonice, kaže dožupan Sobota, kroz odbore i u Županijskoj skupštini apeliraju lokalni stočari, no taj projekt, dakako, prvenstveno mora biti interes gospodarskih subjekata. – Vjerujem da će se Podravka u svojim poslovnim planovima ponovo okrenuti klaonici – istaknuo je Sobota.

Na upit Radio Drave jesu li to samo njegove želje ili ima i konkretnih saznanja o Podravkinim namjerama za ponovo pokretanje klaonice, dožupan Sobota je odgovorio:

– Moram reći da su to prije svega moje želje. Ali postoje i određena saznanja. Meni je teško govoriti o tome sve dok to upravo Uprava Podravke javno ne kaže. Ali da smo razgovarali o tome – jesmo.

O planovima za ponovo pokretanje klaonice upit smo uputili Podravki, no do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

zatvori