Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Županijski Zavod za hitnu medicinu predstavio novu opremu i planove za naredno razdoblje

Nova oprema predstavljena je danas u Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o posenim stolicama za prijenos pacijenata.

Ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković zahvalila je Županiji kao osnivaču na kontinuiranoj podršci, pojasnivši kako je riječ o tri prijenosne stolice, specifične na način da osim što služe za prijenos pacijenata imaju i poseban sklop – tzv. gusjenice – koje će omogućiti djelatnicima hitne medicine da ne moraju više podizati pacijente već će ih prenositi prilikom intervencija.

– Ukupna vrijednost ove opreme je 100 tisuća kuna, sredstva su naša vlastita osigurana u financijskom planu Zavoda, a osim sjedištu u Koprivnici, stolice su namijenjene i za ispostave u Križevcima i Đurđevcu. Nadam se pozitivnim reakcijama pacijenata, kao i boljoj dostupnosti zdravstvene skrbi koju uz pomoć Županije pokušavamo što je moguće više unaprijediti – pojasnila je ravnateljica Hanžeković, dodavši kako je Zavod prošle godine imao 30 tisuća zbrinutih pacijenata i osam tisuća intervencija na terenu, čemu će prijenosne stolice znatno doprinijeti u smislu bržeg prijenosa pacijenata.

Ravnateljica je također najavila kako su danas imali otvaranje nabave za osam sanitetskih vozila, čija je ukupna vrijednost 2.262.500,00 kuna, što je najveća i najznačajnija nabava ove godine.

– Moramo ponovno zahvaliti osnivaču koji ima razumijevanje za naše potrebe i daje nam potporu bez koje ne bismo mogli pristupiti ovako velikoj i zahtjevnoj nabavi. Procijenjena vrijednost nabave je 2.262.500,00 kuna, od čega je 1.579.000,00 kuna osigurano u proračunu Županije decentraliziranih sredstava, a ostatak će se financirati iz vlastitih sredstava Zavoda. Time ćemo obnoviti vozni park sanitetskog prijevoza i zamijeniti stara vozila, obzirom da je većina njih prošle mnogo kilometara i iziskuju velika financijska ulaganja – dodala je ravnateljica Hanžeković.

Izvor: kckzz.hr

Zamjenik župana Ratimir Ljubić kazao je kako Županija, osim o Zavodu za hitnu medicinu, brine o svim svojim zdravstvenim ustanovama, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete i dostupnosti zdravstvene usluge za sve stanovnike.

– Izuzetno mi je drago što smo danas ovdje, a to je dokaz da Županija osim u školstvo, mnogo ulaže i u sektor zdravstva. Podizanje standarda medicinske skrbi za naše pacijente jedan nam je od prioriteta, a to ćemo omogućiti nabavom suvremene opreme, kao i obnovom voznog parka, što je osnova za djelovanje Zavoda za hitnu medicinu. Nadamo se kako ćemo kroz sve aktivnosti koje podržavamo pomoći pacijentima, a zaposlenicima Zavoda olakšati rad – istaknuo je zamjenik Ljubić te zahvalio ravnateljici i zaposlenicima Zavoda na odličnoj suradnji.

Ravnateljica Hanžeković još je dodala kako ovih dana očekuju rezultate natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na koji su aplicirali početkom godine, a tiče se energetske obnove zgrade Zavoda, koja je vrijedna 1,4 milijuna kuna.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori