Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: ‘VOJVOTKINJA’ U PODRAVINI Legradskim vatrogascima stiglo je navalno vozilo iz Engleske

Povodom dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, Vatrogasna zajednica općine Legrad bogatija je za jedno navalno vozilo. Suradnja vatrogasaca DVD-a Legrad s kolegama iz drugih zemalja u sklopu projekta HILL 2018. urodila je donacijom navalnog vozila DENNIS Sabre doniranog od strane Fire & Rescue Services iz engleskog okruga Nottinghamshire.

Protokol svečane primopredaje vozila započeo je prijemom engleske delegacije kod načelnika općine Legrad Ivana Sabolića, a nastavljen je na Trgu Svetog Trojstva primopredajom ključeva i posvećenjem vozila. Svečanosti primopredaje prisustvovala je engleska delegacija na čelu s Kevinom Ruaneom i Grantom Smithom, a u ime domaćina primopredaji su prisustvovali načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednica Vijeća Općine Legrad Snježana Kuzmić, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Legrad Vladimir Piškor, zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor, voditelj projekta HILL 2018 Stjepan Kovaček i suvoditelj projekta ispred DVD-a Legrad Goran Piškor, vatrogasci DVD-a Hrženica i domaćini, vatrogasci DVD-a Legrad na čelu s predsjednikom Davorom Cvetnićem i zapovjednikom Josipom Kefeljom.

Na donaciji su se zahvalili, u ime Općine Legrad načelnik Ivan Sabolić, a u ime vatrogasaca zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor i predsjednik DVD-a Legrad Davor Cvetnić. Gospodin Kevin Ruane je izrazio zadovoljstvo što vozilo dolazi u vatrogasnu postrojbu DVD-a Legrad jer onim što je vidio tijekom treninga misli da će „DUCHESS“ (vojvotkinja) biti dostojno tretirana shodno svom imenu. Također je zaželio da dugo i dobro služi vatrogascima DVD-a Legrad i da se svi koji krenu na intervenciju s njom živi i zdravi s nje i vrate.

Vozilo je posvetio velečasni Marijan Horvat.

Pored same primopredaje instruktori iz Fire & Rescue Services Nottinghamshire održali su i trodnevno upoznavanje i trening s vozilom i opremom članova vatrogasne postrojbe DVD-a Legrad u njenom pravilnom korištenju. Dolaskom ovog vozila vozni park DVD-a Legrad se bitno pomladio u starosnom i tehnološkom smislu te se stvorio novi izazov za legradske vatrogasce.

Tekst i fotografije: Krešimir Juratović.

zatvori