Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Puknuće cijevi ostavilo je dio grada bez vode, poplavljen državni arhiv

Puknuće cjevovoda na Trgu bana Jelačića u Koprivnici ostavilo je dio grada bez pitke vode, a voda je prodrla i u podrumske prostorije Arhivskog sabirnog centra Državnog arhiva u Varaždinu.

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Koprivnica, zbog kvara na cjevovodu bez vode je ostao Trg bana Jelačića, Marofska ulica, Ulica Pavla Vuka Pavlovića, Frana Galovića i dio Ulice Mihovila Pavleka Miškine.

Djelatnici Koprivničkih voda trenutno rade na otklanjanju kvara i ispumpavanju vode. Očekuje se da će kvar biti saniran tijekom poslijepodneva, no i nakon toga moguće su manje oscilacije u pritisku vode u navedenim i okolnim ulicama.

NOVO 19:30 Zbog problema u sanaciji kvara na Trgu bana Josipa Jelačića, vode neće biti do daljnjega na trgu, Marofskoj, Mihovila Pavleka Miškine i ulici Pavla Vuka Pavlovića. Spremnik s pitkom vodom postavljen je na parkiralištu ispred tvornice „Sloga“ u ulici Mihovila Pavleka Miškine 2, stoji u priopćenju iz Centra 112.

Voda je prodrla i u podrumske prostorije Arhivskog sabirnog centra u Koprivnici, dio Državnog arhiva u Varaždinu. Usprkos velikim količinama vode, prema prvim informacijama šteta ipak nije velika i voda nije uništila velik broj spisa, od čega se strahovalo.

 

Pukla je cijev, dio Koprivnice je bez vode

Posted by Drava.info on Sunday, May 13, 2018

 

zatvori