Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Počela je treća ‘Virovska prkačijada’, večeras nastupa Miroslav Škoro

Započeo je Međunarodni festival izvornih kolača ‘Virovska prkačijada’. Manifestacija je to čiji je glavni cilj očuvati tradiciju pečenja sitnih starinskih kolača i recepata.

‘Virovska prkačijada’ ove se godine održava po treći put i to dva dana. Započela je jučer ujutro spravljanjem prkača u Dječjem vrtiću “Zrno” u Virju te održavanjem Male virovske prkačijade – natjecanja učenika osnovnih škola središnje Podravine u Maloj športskoj dvorani Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara u Virju.

Tom su prilikom pozdravne govore održali ravnateljica Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara i članica Stručno organizacijskog odbora Virovske prkačijade Marica Cik Adaković te dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Sinoć je održan i cooking show na kojem je maštovita jela spremio legenda hrvatskog kulinarstva Stevo Karapandža uz vrsne promotore kulinarstva Podravke Mišela Tokića i Zorana Delića.

Program Virovske prkačijade nastavlja se i danas. U šatoru na Trgu Stjepana Radića u Virju bira se najbolji podravski prkač, a eminentni stručnjaci slastičarstva iz Rusije, Velike Britanije i SAD-a održat će nekoliko predavanja, stručnih radionica i degustacija.

Dvodnevni program u Virju bit će okrunjen nastupima tamburaških sastava Dangube i Čivije, Podravskih mužikaša, Franje Barića i Konačara te HPD-a “Ferdo Rusan” od 19 sati, a sve će završiti koncertom Miroslava Škore koji počinje u 21 sat. Ulaz na koncert je besplatan.

zatvori