Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Osvit poveo pa se raspao, Borac ‘preživio’ Đelekovec i stigao na korak do titule

U drugoj utakmici 24. kola Prve županijske nogometne lige, Borac je pred otprilike 250 ljudi u općinskom derbiju uvjerljivo svladao Osvit u Đelekovcu s 1:6 i tako stigao na milimetar od naslova prvaka. Valja istaknuti Vrkića koji je postigao hat-trick.

U prvih 45 minuta gledali smo zanimljiv nogomet. Đelekovčani su poveli u 12. minuti preko Petaka koji je lijepo u prvi kut pospremio jedan centaršut. Ipak, do kraja poluvremena gosti su u potpunosti preokrenuli rezultat.

Prvo je Vrkić realizirao jedanaesterac, zatim je Fažon realizirao situaciju jedan na jedan, a onda je svoj drugi i treći gol Borca zabio Vrkić. Rezultat 1:3 bio je i rezultat poluvremena.

U nastavku susreta Đelekovčani su krenuli mnogo ofenzivnije. Lopatnik je imao solidnu šansu za smanjenje vodstva, a onda je Pjetri u 64. minuti, nakon brze kontre Borca, ugasio i najmanju nadu domaćina postigavši gol za 1:4. Nakon tog trenutka bilo je samo pitanje koliko će Osvit primiti pogodaka u svoju mrežu.

U 75. minuti vidjeli smo zaista čudan gol, odnosno autogol. Bači je dodavao Vrkiću, a stoper Osvita Varga, pokušavajući presjeći pas, poslao je sa 16 metara loptu u svoju mrežu. Samo tri minute kasnije Vrkić je lijepim lobom postigao svoj hat-trick za velikih 1:6.

Još jučer Graničar je u Legradu svladao kunovečko Bratstvo rezultatom 2:1.

Prva ŽNL – 24. kolo

Subota, 26. svibnja
17:00
Legrad: Graničar – Bratstvo 2:1
Nedjelja, 27. svibnja
10:00
Đelekovec: Osvit – Borac 1:6
17:00
Drnje: Tomislav – Kalinovac
Molve: Mladost – Prekodravac
Sveti Ivan Žabno: Tomislav-Radnik – Ferdinandovac
Koprivnički Ivanec: Sloga – Drava (Novigrad Podravski)
Četvrtak, 31. svibnja
17:00
Koprivnica: Miklinovec – Panonija

 

zatvori