Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Obrtnici prozvali Komoru jer ne podupire nastup na sportskim igrama, Barać: Odlučeno je da to ne financiramo

Obrtnici i obrtnice iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su proteklog vikenda na 11. Obrtničkim sportskim igrama održanima u Malom Lošinju.

Sanja Šelendić iz Križevaca osvojila je treće mjesto i brončanu medalju u tenisu, a ekipa kuglačica iz Koprivnice koju su činile Marija VrabeljMirjana GabajSilvija VadlaTatjana BalogSandra Pehnec osvojila je šesto mjesto u konkurenciji od 14 ekipa. Pritom je Sandra Pehnec dobila priznanje za fair play – nastupila je s nogom u gipsu.

Na Obrtničkim sportskim igrama sudjelovalo je 640 obrtnika iz 18 županija.

Obrtnici zahvaljuju Podravki koja im je već treću godinu sponzorirala majice, no napominju da su oni jedini koji nemaju nikakvu podršku svoje županijske Obrtničke komore. – Na Igrama sve ekipe imaju majice na kojima piše odakle su i kojoj komori pripadaju, a da se mi ne snađemo s Podravkom svake godine ne bismo imali ništa – kažu.

Zašto Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije ne podupire nastup obrtnika na sportskim igrama, Drava.info pitala je njenog tajnika Božu Baraća.

– Obrtnici koji su predstavljali našu županiju na sportskim igrama znaju da su Udruženje obrtnika i Obrtnička komora zauzeli stav da ne financiraju nastupe na sportskim igrama – rekao nam je Barać. – Zaključeno je da se trošenju obrtničkih novaca od komorskog doprinosa treba vrlo odgovorno pristupiti, da se troše isključivo u neke svrhe koje koriste obrtnicima, i zaključeno je da se ne troše na sportske igre na koje svake godine u pravilu ide desetak jednih te istih obrtnika.

To bi pogotovo bilo neprimjereno u situaciji u kojoj se našlo Udruženje obrtnika Đurđevac, napominje Barać – u požaru im je izgorjela zgrada i Komora im želi pomoći svakom kunom koju može izdvojiti.

– Novac se može trošiti na edukacije, na sajmove, na sve ono što koristi obrtnicima u njihovom radu i poboljšanju njihovog statusa. Bilo bi neodgovorno trošiti ga na, može se reći, zabavni dio – druženje na sportskim igrama – rekao je Barać, dodavši kako Upravni odbor Komore smatra da svaki obrtnik koji želi nekoliko dana sudjelovati na sportskim igrama na moru može sam sebi snositi te troškove.

Ustupila Tanja Balog.
Ustupila Tanja Balog.
Ustupila Tanja Balog.
Ustupila Tanja Balog.
Ustupila Tanja Balog.
Ustupila Tanja Balog.
zatvori