Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Mladi sportaši iz Mađarske i Čazme borave u Koprivnici

Koprivnica je danas otvaranjem košarkaškog trening kampa kraju privela Dane otvorenih vrata EU projekata.

Trening kamp održava se cijeli ovaj tjedan u sklopu projekta SportOverBorders koji se provodi u okviru Interreg V-A Programa prkogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

– Danas obilježavamo SportOverBorders – projekt koji radimo s našim partnerima iz Mađarske. Mladim ljudima omogućavamo da se druže, da razmjenjuju iskustva i jezike, ali prvenstveno da se bave sportom. Vrijednost samog projekta je oko 1,5 milijuna kuna. Udio Grada Koprivnice je 403.506,00 kn – rekao je domaćin posljednjeg kampa iz projekta, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Koprivnica i Čazma iz Hrvatske i Zalaegerszeg iz Mađarske partneri su, a mađarski Heviz nositelj projekta, pojasnila je Tihana Peić iz Razvojne agencije Sjever.

– U sklopu projekta do sad su provedena tri kampa – u Hevizu, Zalaegerszegu i Čazmi. U Koprivnici se održava zadnji, četvrti kamp. Cilj nam je promovirati sportsku aktivnost kod mladih ljudi kao i zdravi način života – rekla je Tihana Peić.

Tako je u Hevizu održan rukometni trening kamp, u Zalaegerszegu judo kamp, a u Čazmi nogometni. Sve završava koprivničkim košarkaškim kampom.

zatvori